Skip to content
Politică

Un medic cardiolog dezvăluie detaliul șocant din spatele morții lui Patrick Ekeng. Cum putea fi evitată tragedia

Medic cardiolog dezvăluie detaliul șocant din spatele morții lui Patrick Ekeng. Cum putea fi evitată tragedia.

Astfel, se pare că fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, care s-a prăbușit la câteva minute după intrarea pe teren, chiar în timpul meciului, putea fi salvat dacă ar fi fost resuscitat atunci când s-a prăbuşit pe teren, declară medicul care l-a preluat la Spitalul Floreasca, potrivit Antena3.ro

Mai mult, doctorul Gabriel Chiţoiu a povestit că a reuşit să-i repornească inima după 30 de minute, însă miracolul a durat doar câteva momente.

Medicul care l-a preluat pe fotbalistul camerunez la spital spune că şansa jucătorului de a trăi a fost pierdută pe gazonul pe care s-a prăbuşit.

”Ceea ce se ştie şi este elementar pentru toţi cei care au absolvit o facultate de medicină, este că o asltfel de fibrilaţie ventriculară trebuie ca să o salvezi în primele 3-4-5 minute”, a spus Gabriel Tatu Chiţoiu, medic primar cardiolog la Spitalul Floreasca.

Fotbalistul a fost preluat de pe gazonb de o ambulanţă după mai bine de 3 minute din momentul în care s-a prăbuşit pe teren. În tot acest timp, nimeni nu i-a făcut masaj cardiac.

Totodata, ambulanţa care asigura serviciile medicale la meci nu avea însă echipamentul necesar pentru resuscitarea unui pacient aflat în stop cardiac.

Mai mult, serviciul de ambulanţă privată avea medicamente expirate de un an de zile şi defibrilatoare fără baterii.

”Singura soluţie ca să o opreşti este să dai un şoc pacientului respectiv. Trebuie să vină defibrilatorul la tine, nu să fugi tu la defibrilator”, a adăugat medicul Gabriel Tatu Chiţoiu.

După ce a fost adus la Floreasca, echipa de 10 medici a reuşit să-i repornească fotbalistului inima. Însă trecuse o oră şi jumătate de când acesta căzuse pe teren.

”Din păcate, în momentul în care am obţinut acest ritm la care speram, a fost la distanţă mare de apariţia stopului cardiac, timp în care pacientul intră în acidoză, care practic paralizează corpul”, explică medicul cardiolog.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *