Skip to content
Sănătate

Medic de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara: Ne e teamă de această transmitere comunitară în rândul vârstnicilor, odată cu începerea şcolii

Cristian Oancea facebook/Cristian Oancea

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, medicul Cristian Oancea, a făcut apel la responsabilitate, odată cu începerea noului an şcolar.

Medicii se tem de transmiterea coronavirusului de la copii la părinţi şi bunici. Doctorul Cristian Oancea arată că numărul cazurilor de COVID -19 nu va creşte în primele zile de la debutul anului şcolar, ci după două sau trei săptămâni.

„Este foarte greu acasă, şi cu cât e copilul e mai mic… Nu-l poţi ţine izolat într-o cameră… Copiii îşi fac temele cu părinţii, cu bunicii. Nici noi nu ştim ce o să ne aştepte. Sperăm că, dacă e responsabil, poartă mască, părintele ori bunicul stă la o distanţă de copil, cu camera aerisită, poate impactul va fi redus. Ne e teamă de această transmitere comunitară în rândul vârstnicilor, odată cu începerea şcolii. Nu va fi la momentul zero al începerii şcolii, ci după două – trei săptămâni sau o lună”, a declarat medicul Cristian Oancea de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, într-un mesaj postat pe Facebook.

Noul an şcolar va începe în data de 14 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *