Skip to content
Puterea Știrilor Video

Medic infecționist, mesaj pentru românii care nu cred în vaccinul anti-covid: Fiecare ar trebui să își pună aceste întrebări

Inquam Photos/George Calin
" "

Invitat miercuri în studioul Puterea Știrilor, Adrian Marinescu, medic infecționist la Spitalul Matei Balș din București, le-a transmis un mesaj românilor care nu cred în pandemia de coronavirus, și implicit în vaccinul anti-covid. Medicul susține că fiecare român care nu crede în vaccinul anti-covid ar trebui să se gândească și să se întrebe cum poate înlocui măsurile restrictive care oricum nu au o eficacitate 100%, pentru a ajunge la normalitate.

„De când a început pandemia, m-am gândit că lucrurile trebuie echilibrate și gândite cu calm, trecute printr-un filtru logic. Fiecare poate să gândească logic. Acum e de discutat. Bun, nu cred în vaccinare, dar dacă aceeași persoană nu crede nici măsurile restrictive și nici în pandemie, nu crede în virus, atunci se pune problema ce am putea să mai discutăm. Ar fi de întrebat cum vede el rezolvarea situației. Fiecare ar trebui să se gândească: dacă nu mă vaccinez, cu ce înlocuiesc măsurile restrictive care oricum nu au o eficacitate 100%, cum bine am văzut? Ce pot face altceva? Am o altă variantă? 

" "
" "

E foarte ușor să comentăm despre orice subiect. E simplu. Dar în momentul în care comentăm trebuie să ne gândim și la alternativă: de ce a apărut vaccinul, ce vreau să obțin? Vreau să mă întorc la normalitate, care sunt beneficiile vaccinului, Lucrurile trebuie gândite în acești termeni simpli și la obiect”, a declarat Adrian Marinescu, la Puterea Știrilor.

România, în topul vaccinării

Cu toate acestea, România este în partea de sus a clasamentului în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19. La nivel global este pe locul 18, conform statisticilor Bloomberg, în condițiile în care acestea iau în considerare și UE, ca entitate, și țările membre. Dintre țările Uniunii Europene România este pe locul 6.

Acest top este făcut pe baza numărului de doze de vaccin care au fost folosite până acum pentru imunizarea populației.

În ceea ce privește procentajul locuitorilor vaccinați, pe primul loc este Israelul, care a reușit să imunizeze, 25,9% din populație, urmat de Emiratele Arabe Unite, cu 17,5% dintre cetățeni vaccinați. Bahrein a vaccinat 9,5% din populație, Marea Britanie – 6,45% iar Statele Unite – 4,36%.

România etse printre cele care au imunizat între 1% și 2% din populație, în timp ce multe state nu au ajuns nici la 1%.

În cea mai amplă campanie de vaccinare din istorie, Peste 42,2 milioane de doze au fost administrate în 51 de țări, potrivit datelor colectate de Bloomberg. Sunt făcute în medie 2,43 milioane de doze pe zi.

Amintim că în România a început a doua etapă a campaniei de vaccinare, pentru care s-au înscris deja peste 300.000 de oameni. 

" "

1 comentariu la “Medic infecționist, mesaj pentru românii care nu cred în vaccinul anti-covid: Fiecare ar trebui să își pună aceste întrebări

  1. @ Ar fi totuși interesant și ce vaccinuri și în ce cantități utilizează asiaticii, specializați în acupunctură și tratamente cu ceaiuri, alte practici tradiționale, și care discută mai puțin despre vaccinuri, după ce s-a ajuns de la drogherii și epidemii locale la rețele farmaceutice multinaționale, vaccinuri și pandemii, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *