Medicament nou pentru pacienţii cu depresii severe/15 pacienţi beneficiază de tratamentul care costă 3.000 euro pe lună

Sursa foto: Pixabay

Medicul Eduard Moţoescu, director medical al Spitalului ”Obregia” din Capitală, a declarat că există un medicament nou pentru pacienţi cu forme grave de depresie, de care beneficiază 15 persoane, deşi necesarul ar fi de peste 300 numai la această unitate medicală. Costul acestui tratament se ridică la 3.000 de euro.

”Noi ne ocupă de cazurile acute. După ce aceştia se externează (…) ar trebui să fie preluaţi de colegii noştri din ambulatorii. Nu există, din câte ştiu, o satisfacţie foarte mare legat de acest aspect, legat de ceea ce se întâmplă după externarea acestor pacienţi. După ce ne întâlnim cu aceşti pacienţi, la câteva luni de la externare, pentru că ei revin în aceeaşi stare şi ne solicită ajutorul, pentru că nu au continuat tratamentul, pentru că se confruntă cu aceleaşi probleme, observăm că suportul acestor pacienţi nu este unul care să ne satisfacă”, a declarat medicul Eduard Moţoescu, marţi seară, la Medika TV.
Întrebat despre tratamentul pentru cei cu forme severe de depresie, Eduard Moţoescu a precizat că medicamentul a ajuns în România şi că 15 persoane beneficiază de el.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: