Skip to content
Coronavirus

Medicamentul care ar putea trata pacienții cu Covid-19: România va produce 2 milioane de doze săptămâna viitoare

Wall-Street.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că „urmează să producem peste 2 milioane de doze de Plaquenil de săptămâna viitoare”, un medicament împotriva malariei, cu potenţial de a trata pacienţii cu COVID-19.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: ”Până în acest moment ne aflăm în acel registru de restricții. Suntem într-un moment în care avem o creștere progresivă a numărului de cazuri, a numărului de decese, sunt acele creșteri pe care încercăm să le ținem în frâu. Nu avem o forțare a numărului de cazuri, dar nu am avut nici o relaxare.

Menținem acele măsuri de distanțare socială. Suntem într-un moment în care trebuie să fim precauți, să respectăm niște reguli. (…) În acest moment s-au importat 500 de kilograme de materie primă și urmează să producem peste 2 milioane de comprimate de Plaquenil de săptămâna viitoare. S-a discutat și posibilitatea ca la Antibiotice Iași să se producă și alte medicamente care în aceste momente ne sunt necesare. (…)

Suntem încă dependenți de importul de ventilatoare. Achiziționăm de pe piața europeană, dar și de pe piața sud coreeană, dar și chinezească. Avem prototipul, rămâne ca în 2 săptămâni să avem și primele ventilatoare produse în România”.

Toate stocurile de Plaquenil au fost distribuite pentru tratarea coronavirusului, iar românii au cumpărat masiv acest medicament „pentru a-l avea în casă”, însă specialiștii avertizează că acest tratament nu trebuie administrat fără supraveghere medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *