Skip to content
Puterea Știrilor Video

Medicamentul minune anti-Covid care NU se găsește în România, deși putea fi fabricat la Iași: „Este lipsă de responsabilitate!”

Inquam Photos / George Calin
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, senatorul PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a lansat o acuzație extrem de dură la adresa lui Nelu Tătaru.

Bogod spune că fostul ministru al Sănătății a trecut în schema de tratament anti-covid un antiviral, Arbidol sau Arbivir (depinde de producător) care se produce în Rusia, însă nu s-au făcut eforturi pentru a fi pus pe piața din România. „Am colegi medici care au luat Arbidol cumpărat din străinătate și care au mers foarte bine și se pare că este un medicament care dă rezultate”, spune medicul.

" "

Social-democratul a precizat că, din informațiile pe care le deține, au și existat discuții între Nelu Tătaru și Antibiotice Iași pe această temă, însă acestea nu s-au finalizat.

„Ivermectina a fost autorizat pentru om, a fost autorizat ca antiparazitar pentru om în România. Se folosește pentru uz uman. În România se folosește sub formă de cremă sau unguent. Dar este autorizat în lume pentru uz uman, deci este un medicament de uz uman, nu neapărat de uz veterinar. Autorizația din România este, însă, pentru uz veterinar.

Știu că sunt țări care l-au autorizat de urgență și tot mai multe țări îl introduc în protocolul de tratament împotriva coronavirusului. Ceea ce însă știu și se constituie ca o acuzare pentru Ministerul Sănătății și ministrul Tătaru personal este faptul că au autorizat un antiviral, de fapt l-au trecut în schema de tratament, care se produce în Rusia, Arbidol sau Arbivir (depinde de producător), și nu a fost pus pe piață în România nici până astăzi. Asta în condițiile în care orice fabrică din România îl putea produce și se putea administra pacienților. Am colegi medici care au luat Arbidol cumpărat din străinătate și care au mers foarte bine și se pare că este un medicament care dă rezultate. 

Noi găsim acest medicament în protocolul Ministerului Sănătății, s-a și folosit în România sub formă de studiu, dar nu este pus oficial pe piață. Cred că dacă introducem un antiviral în schema oficială de tratament și noi nu îl avem, asta înseamnă lipsă de responsabilitate. Pentru asta domnul ministru Tătaru este absolut responsabil. Înțeleg că au existat discuții cu antibiotice Iași care nu s-au finalizat. Practic, avem o fabrică ce ține de Ministerul Sănătății și ministrul nu a luat măsuri ca acest medicament să se producă în România în așa fel încât orice medic de specialitate să îl poată prescrie”, a declarat Florian Bodog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *