Skip to content
Politică

Medicii belgieni, în sprijinul răniților din incendiul de la club Colectiv

O echipă de medici belgieni a sosit la București pentru a analiza posibilitatea de a transporta răniți de la incendiul din Clubul „Colectiv” în clinici de specialitate din Belgia, a anunțat, joi seara, la Iași, ambasadorul acestei țări la București, Thomas Baekelandt, în prezența omologului său român, Ștefan Tincă.

„Doresc să informez publicul că începând din această după amiază există o echipă de medici din Belgia care au venit la București și care analizează posibilitatea de a transporta răniți de la incendiul de vineri seara în spitale specializate din Belgia, unde să fie tratați. Acești specialiști au venit la o cerere a guvernului României, care a solicitat ajutor pentru acești răniți. Ceea ce încearcă acești specialiști este să facă o potrivire între capacitatea de tratare pe care o au spitalele și nevoile pe care le au acești răniți. Trebuie să vedem ce capacitate avem, dar vom folosi la maximum această capacitate. Costurile sunt o problemă secundară. Vorbim de o acțiune umanitară”, a spus Thomas Baekelandt.

Acesta se află la Iași, unde participă la deschiderea Forumului Cooperării Descentralizate România-Belgia. Evenimentul reunește aproximativ 150 de reprezentanți ai autorităților centrale și locale din cele două țări, dar și ai organizațiilor non-guvernamentale, asociațiilor profesionale, institutelor de cercetare și companiilor implicate în cooperarea descentralizată dintre Belgia și România.

Anterior, Olanda, Germania, Israel şi-au exprimat intenţia să preia o parte dintre pacienţii răniţi în incendiul de la clubul Colectiv, urmând ca aceştia să fie transportaţi, în principal, cu avioanele Spartan ale Ministerului Apărării Naţionale, România având în prezent 51 de paturi pentru arşi din care jumătate au ventilaţie.

Declaraţiile au fost făcute, joi, la Palatul Victoria, de secretarul de stat în Ministerului de Interne Raed Arafat şi de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care au precizat că bolnavii care au arsuri pe o suprafaţă mare a corpului au nevoie de paturi dotate cu un sistem de ventilaţie mecanică, informează româniatv.net.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *