Skip to content
Politică

Medicii de familie, lovitură grea pentru populație. Totul va începe în câteva zile!

reporterntv.ro

Medicii de familie au pregătit o lovitură grea pentru populație. Totul va începe în câteva zile! Vedeți despre ce este vorba în rândurile care urmează.

Medicii de familie sustin nu au fost luati in seama de casele de asigurari si Ministerul Sanatatii, in ciuda protestelor care dureaza de mai bine de o luna, astfel ca asociatiile Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor raman hotarate sa nu mai acorde servicii medicale decontate de casele de asigurari pana cand solicitarile lor vor fi luate in seama.

„Finantarea asistentei medicale primare a fost tratata cu maruntisuri, suma alocata prin suplimentarea bugetului fiind nesemnificativa fata de nevoile reale ale cabinetelor pentru ca pacientii sa poata beneficia de servicii medicale de calitate. Dreptul la vacanta al medicilor de familie continua sa fie doar o promisiune, nefiind gasita o solutie. Suplimentarea fondurilor pentru buna functionare a centrelor de permanenta este inca doar o promisiune”, se arata in comunictul Societatii Nationala de Medicina Familiei remis Ziare.com.

De asemenea, reprezententatii cadrelor medicale sustin ca „in ultimele zile, medicii au fost intimidati si amenintati de catre casele judetene de asigurari de sanatate, pentru a asigura depunerea unor cereri fara valoare, neprevazute in contract si pentru semnarea actelor aditionale, care de ani de zile sunt semnate retroactiv, fara ca pana acum aceste proceduri sa fi fost clamate ca ilegale, asa cum suntem amenintati acum!”.

„Este hilar sa ameninti ca medicii de familie vor fi imediat inlocuiti, in conditiile crizei grave de personal si a incapacitatii caselor de a asigura macar medici inlocuitori! In aceste conditii continuam sa fim indreptatiti sa ne cerem drepturile si sa refuzam semnarea actelor aditionale.

Medicii de familie nu vor mai acorda servicii medicale decontate de casele de asigurari pana cand solicitarile lor vor fi luate in seama!„, se mai arata in comunicatul celor doua organizatii.

1 comentariu la “Medicii de familie, lovitură grea pentru populație. Totul va începe în câteva zile!

  1. Cred ca medicii fac o mare greseala.Daca tot trebuie sa platim,atunci platim la medicul pe care il dorim si s-ar putea ca unii medici sa ramana fara pacienti.Medicii de familie nu au o activitate privata pentru ca toti romanii trebuie sa se inscrie la un medic,care stie de la inceputul anului ce incasari are!!!Care firma privata stie de la inceput de luna cit urmeaz sa incaseze???Daca casa de asigurari ar fi verificat ce investitii au facut medicii in cabinete cu banii romanilor ar avea surprize majore!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *