Skip to content
Politică

Medicii de familie nu vor să distribuie cardurile de sănătate rămase neîmpărţite

Medicii de familie refuză să distribuie cardurile rămase neîmpărţite, în condiţiile în care CNAS a anunţat că cele sub un milion de carduri vor fi trimise medicilor de familie care vor trebui să le înmâneze pacienţilor. Împărţirea cardurilor rămase este, însă, considerată inacceptabilă de reprezentantul medicilor de familie din cauza aglomerării medicilor cu activităţi birocratice, relatează B1.

Chiar dacă 95% din populaţia României şi-a primit cardul de sănătate, problema nu este nici pe departe rezolvată. Şi asta pentru că nimeni nu ştie cum vor ajunge la asiguraţi celelalte carduri. Pe de o parte, medicii de familie refuză să le distribuie, dar şi să le inscripţioneze cu datele despre grupa de sânge a pacientului sau acceptul de a dona organe după moarte.

" "

Conform legii, de la 1 februarie 2015 cardul de sănătate va deveni obligatoriu pentru accesarea serviciilor medicale şi va face imposibilă prescrierea de reţete false, informează B1.

Sursa foto cuvantul-ortodox.ro.

" "
" "

1 comentariu la “Medicii de familie nu vor să distribuie cardurile de sănătate rămase neîmpărţite

  1. Daca medicii de familie refuza sa distribuie cardurile de sanatate asiguratilor, acestia vor trebui TOTI sa solicite trimitere la psihiatrie, fiindca deja ii doare capul de cand isi asteapta aceste carduri, platind CAS – ul continuu, fara a beneficia nici macar de o consultatie medicala, sau o aspirina. Intrebarea este: oare medicii de familie vor avea atunci timp sa scrie atatea trimiteri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *