VIDEO Medicii de la ATI, Spitalul Pantelimon, își anunță demisia din gărzi

Sursa foto: x

Majoritatea medicilor din secţia de anestezie-terapie intensivă din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon îşi anunţă demisia din gărzi, internările în spital fiind blocate.

Anunțul de joi vine în contextul în care doi medici de la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare. Şefa secţiei ATI afirmă că medicii nu se tem, dar că preferă să meargă în locuri unde „nu sunt călcaţi în picioare”.

Pacienţii aflaţii în secţia ATI sunt în continuare îngrijiti, spune medicul

„Nu este, propriu-zis, o grevă spontană, noi stăm să îngrijim pacienţii care sunt în ATI. Sigur că nu o să-i dăm afară. Doar am anunţat toate secţiile, întrucât noi ne-am depus demisia din gărzi, deocamdată, nu se pot face internări. Îmi pare foarte rău pentru situaţie. Demisia din gărzi, de mâine, demisia din spital în momentul în care reuşim să rezolvăm bolnavii din terapia intensivă, nu putem să-i lăsăm. Urmează şi demisia. plecăm toţi. Toţi colegii”, a declarat şefa secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon Florina Pompilian.

Aceasta a explicat că în secţia ATI sunt 12 medici. În condiţiile în care cele două doctoriţe sunt anchetate, una este în concediu, iar alt medic „deocamdată nu ştie dacă îşi dă demisia”, ceilalţi opt medici au decis să renunţe la gărzi .
Medicul spune că presiunea a ajuns undeva la nişte cote „incredibil de suportat”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: