Skip to content
Politică

Medicii francezi vin să ne ajute în cazul răniților de la clubul Colectiv: O situaţie rar întâlnită

Medic francez care i-a văzut pe răniții din incendiul de la Colectiv: În cei 20 de ani de experienţă în chirurgie plastică, nu m-am confruntat cu o astfel de situaţie

O echipă de medici francezi au vizitat marți cinci spitale din Capitală, unde sunt internați răniții din urma incendiului izbucnit vineri la clubul Colectiv din București. Într-o conferință de presă susținută după vizită, medicii au declarat că se află în fața unei situații fără precedent, potrivit b1.ro.

„Este o situaţie cu totul extraordinară, o situaţie rar întâlnită. În cei 20 de ani de experienţă în chirurgie plastică, nu m-am confruntat cu o astfel de situaţie, cu un număr atât de mare de pacienţi trataţi simultan”, a declarat Marc Chaouat, reprezentant al Societății franceze de studiere și tratare a arsurilor.

În acest context, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că orice ajutor primit este binevenit.

„Orice ajutor pe care îl primim este binevenit. Se fac toate eforturile indiferent de costuri. Procedurile de identificare în spitale s-au întâmplat deja şi practic nu mai sunt pacienţi neidentificaţi”, a spus ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *