Skip to content
Coronavirus

Medicii români care au luptat cu virusul în Lombardia s-au întors în țară. Ei au adus și ventilatoarele donate de Papa Francisc – FOTO

Facebook/Attilio Fontana

Cei 15 medici si asistenți români, care timp de două săptămâni i-au ajutat pe colegii de la un spital din Lombardia la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus și-au încheiat misiunea și s-au întors în țară.

În avion au fost urcate și materialele donate de Papa Francisc spitalului din Suceava, epicentrul epidemiei de COVID-19 din România, relatează Digi 24.

Echipa medicală a fost întâmpinată de oficialităţi, printre care premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

”Am ţinut să fiu prezent la revenirea în ţară a formidabilei echipe de medici, asistente, pompier care în mod voluntar au lucrat în Italia 17 zile şi prin solidaritate au fost alături de cadrele medicale din Italia şi de pacienţiii italieni în lupta pentru Covid 19. Le mulţumesc pentru faptul că au transmis o imagine extrem de frumoasă pentru România, nu numai în Italia, ci şi la nivel european. Le doresc succes în carieră”, a declarat Orban.

Premierul a ţinut să mulţumească şi pentru donaţia făcută de Papa Francisc.

”Transmit gratitudinea noastră faţă de ajutorul care a fost acordat din partea Papei constând în ventilatoare atât de necesare pt sistemul medical românesc. Îi mulţumesc din partea Guvernului României pentru gestul caritabil pe care l-a făcut”, a mai spus Orban.

Începând din 7 aprilie, o echipă formată din 11 medici specializaţi în anestezie şi terapie intensivă (ATI), medicină de urgenţă şi pneumologie şi 3 asistenţi medicali selecţionaţi din spitalele din Bacău, Cluj-Napoca, Moineşti, Oradea, Reşiţa, Târgu Mureş, Timişoara, dar şi o clinică din Bucureşti s-a aflat în misiune în Italia, într-un spital din Lombardia, epicentrul îmbolnăvirilor cu coronavirus din Italua. Echipa fost completată şi de un ofiţer de legătură din IGSU – ISU Sibiu.

Inquam Photos / George Calin

Inquam Photos / George Calin

Inquam Photos / George Calin

Inquam Photos / George Calin

Inquam Photos / George Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *