Skip to content
Politică

Medicina românească condusă de plagiatori, ce rost mai are legea lui Adrian Curaj?

Miercuri, la adresa redacției PSnews.ro, am primit o analiză semnată de Adrian Teodoru, care dezbate fenomenul plagiatului tot mai prezent în rândul profesorilor și doctorilor universitari români.  În acest context, Adrian Teodoru se întreabă ce rol mai are legea împotriva plagiatului inițiată de  ministrul Educației, Adrian Curaj.

Redăm mai jos analiza lui Adrian Teodoru:

Mediul de presă francez a relatat recent că un grup de medici francezi instruiţi în România ar fi fost daţi afară pentru incompetenţă. Medicii în cauză îşi luaseră diplomele în medicină la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Acest lucru s-ar putea întâmpla din cauza faptului că plagiatul devine o practică recurentă la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. Facultatea este condusă în prezent de Ionel Sinescu (rector) şi Mircea Beuran (preşedintele senatului facultăţii). Cei doi sunt plagiatori dovediţi.

Lucrarea care a contribuit la acordarea titlului de conferenţiar şi şef de catedră lui Mircea Beuran (Ghidul medicului de gardă) a fost plagiată grosolan din lucrarea „On Call: principles and protocols” publicată încă din 1989 de Jean Gilles, Shane Marshall şi John Ruedy la editura W.B. Saunders.

Ioanel Sinescu a devenit profesor universitar după ce a publicat în 1997 o carte care nu mai este de găsit (Patologie urologică). Următoarea carte publicată (Urologie clinică) care a fost plagiată după lucrarea „Smith’s General Urology”, ediţia a XIII-a, publicată în 1992 la editura Norwalk: California, Appleton & Lange. Tot Sinescu a plagiat frecvent lucrări pe care le-a publicat în Revista Română de Urologie pe care o şi conduce.

Pentru plagiate, cei doi urmau să fie sancţionaţi în 2003, însă deciziile de desfacere a contractului de muncă, din motive necunoscute, au fost revocate, ei ajungând astăzi să conducă universitatea.

În acest context, ne întrebăm ce rost are legea lui Adrian Curaj împotriva plagiatului, dacă la cârma unor instituţii de învăţământ superior stau persoane cu plagiate dovedite?!”, conchide Adrian Teodoru în analiza trimisă miercuri redacției noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *