Skip to content
Societate

Medicul Adina Alberts răspunde atacurilor din presă: Nu sunt și nu am fost niciodată împotrivă vaccinării. Ci sunt împotriva abuzurilor

Medicul chirurg Adina Alberts reacționează în urma unor articole critice apărute în presă, ”<<bazate>> pe declarațiile unor activiști fără identitate, fără performanțe profesionale sau sociale”.

”Evident, m-am întrebat: De ce atâta ură?”, scrie Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

”Nu pot să spun că nu mă așteptam la diverse atacuri, însă spun cu toată sinceritatea că eram pregătită să înfrunt niște atacuri “elevate”, bazate măcar pe frânturi de adevăruri, nu să mi se arunce niște fleacuri care sunt demontabile de orice vertebrată cu doi neuroni. Îmi pare rău să constat că și breasla jurnalistică deține panoplia proprie de gogomani și gogomănițe. Întotdeauna am prețuit presa, pentru că atunci când am început eu colaborarea cu ea (să tot fie vreo 20 de ani), presa era câinele de pază al societății, al democrației și al adevărului. Un apărător al omului, o balanță vizibilă a dreptății. Știu că fără presă, nu am mai fi existat demult– și le transmit tot respectul jurnaliștilor din linia I!

De aceea, nu mi-am permis vreodată să persiflez un jurnalist sau să nu-i răspund la solicitare. Totuși nu pot trece cu vederea apartenența unora, lupta lor pentru a servi interesele unor grupuri obscure și dubioase, iar binele este mânjit cu noroi și ridicol, pe principiul “să moară și capra vecinului”!

În ceea ce mă privește, am fost atacată de câteva ori în cariera mea. Și știu că este și va fi o luptă permanentă cu tendințele nesimțite”, susține medicul.

”Am spus că trebuie să purtăm mască, deși OMS susținea contrariul”

Adina Alberts reamintește că a fost primul medic din România care, la debutul pandemiei, în ciuda tuturor opiniilor interne și internaționale împotriva purtării măștii, ”v-am informat că TREBUIE SĂ PURTĂM MASCĂ, și v-am arătat și cum putem să ne confecționăm măști textile, noi singuri, acasă!”: ”Subliniez din nou, am făcut acest lucru deși OMS, dr Arafat și prof. Streinu Cercel susțineau CONTRARIUL!”

”Ulterior mi-am manifestat indignarea față de introducerea prin lege, într-o manieră otova, a obligativității purtării măștilor, și a amendării persoanelor care NU LE POT PURTA DIN MOTIVE DE SĂNĂTATE. Ei nu pot respira în spatele acestor măști! Și este inuman să-i amendăm pentru asta!

Apoi v-am explicat cum e cu băutura tonică cu conținut de chinină (substanța naturală din care derivă hidroxiclorochina, medicament utilizat azi la scară planetară atât pt prevenție cât și curativ anti COVID-19), propunându-vă ca o posibilă, logică varianta, ideea de o consuma pentru a fi (poate) mai protejat în fața acestui virus. (NB : hidroxiclorochina dispăruse deja din toate farmaciile).

Nu sunt și nu am fost niciodată împotrivă vaccinării. Ci sunt împotriva abuzurilor, a schemelor încărcate, nepersonalizate, a vaccinurilor plurivalente, a vaccinării „după ureche” fară niciun fel de anamneză în prealabil”, a menționat chirurgul.

”Da, albastrul de metilen este un foarte bundezinfectant al organismului”

Adina Alberts face precizări și în legătură cu Albastrul de metilen.

”Am oferit o bibliografie care să conțină studii și cercetări științifice clare. Nu există medic în România care să nu cunoască beneficiile acestei substanțe. Și totuși eu sunt blamată pentru aducerea în dezbaterea publică a AM, de către nonmedici! Da, Albastrul de metilen, care costă 2 lei (acum 5 lei), și se găsește și-n vârf de munte, dacă îmi permiteți această ușoară exagerare, e un bun agent de prevenție, un antimalaric (mai eficient decât hidroxiclorochina) și un foarte bun dezinfectant al organismului. Mai nou, se pare că are rol în refacerea celulei nervoase, studii ample sunt în curs de efectuare pentru a certifica valențele albastrului de metilen în refacerea neuronilor în demența Alzheimer”, adaugă medicul.

Adina Alberts reacționează, de asemenea, la un alt aspect menționat în presă, anume că este soția omului de afaceri Viorel Cataramă.

”Așa, și?! Este singurul om de pe planeta asta care a luat taurul de coarne, în mod voit, gândit, riscându-și propria-i viață pentru un crez.

Nu, nu am fost de acord cu el! Am luat atitudine. Am sperat până în ultimul moment că va renunța. Dar el era decis să meargă până la capăt. Așa că a trebuit să mă autoizolez într-o altă locuință împreună cu fetița noastră. Până la urmă ce soție este de acord ca tatăl copilului ei să își riște viața? Scuzați-mă, dar nu înțeleg. Mai e ceva de adăugat aici?!?”, se întreabă chirurgul.

Până unde au mers atacurile

”Oameni buni, mai dețin încă două recorduri cu care probabil că deranjez”, mai scrie Adina Alberts .

”Am fost singura entitate medicală care a pus la dispoziția autorităților, pe perioada pademiei, în mod gratuit, atât clinica cât și expertiza mea de medic. Și ce credeți?! Nu le-au trebuit! Nicio autoritate nu a dorit să fructifice acest ajutor, repet, gratuit. Și acest lucru s-ar putea/părea să coste electoral pe cineva.

Și sunt singurul antreprenor care plătește lunar pensii private pe viață unui număr de 5 pensionari din țară, dublându-le practic pensiile. Fac acest lucru de mai bine de un an, și o voi face pentru tot restul vieții dumnealor.

Vreau să trag un semnal de alarmă public, vreau să atrag atenția oficialităților asupra acestei categorii de populație atât de fragilă, cu nevoi speciale. Este momentul să începem să ne respectăm seniorii!”, precizează Adina Alberts.

Medicul chirurg ironizează și ultima ”găselniță” a celor care au pornit atacurile, care sugerează că nu ar avea drept de practică medicală.

”Ultima găselniță, ca să vedeți cât de departe sunt dispuși unii să meargă pentru a mă da la o parte, este că nu apar în motorul de căutate al Colegiului Medicilor din România, ceea ce înseamnă că eu aș practica medicina ILEGAL.

Schimbați-vă dioptriile stimabililor, și încercați o nouă căutare!”, conchide medicul chirurg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *