Skip to content
Societate

Medicul Adina Alberts și-ar dori un aparat de măsurare a chimicalelor din fructe și legume: ”La tarabe, minciuna a devenit o regulă!”

Medicul chirurg Adina Alberts susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că în piețele agroalimentare din România ”minciuna a devenit o regulă”, alimentele vândute la tarabă nefiind naturale, așa cum pretind vânzătorii. ”Sper ca în viitor să avem acces la aparatură de măsurare a chimicalelor din fructe și legume, ca să știm și noi ce mâncăm”, spune Adina Albers.

”OK, agricultorii se vaită, agricultura suferă iar. Motivele nu le înțeleg, or fi multiple. Dar mai rău suferim NOI!
Mi-au atras atenția mai multe știri recente despre starea gravă în care se află agricultura românească, acest an fiind, se pare, în accepțiunea specialiștilor, un an secetos. Agricultorii susțin că recoltele sunt mici și că anul acesta vom avea tarabele mult mai goale.
*
Astăzi am fost în piață, să cumpăr legume. Asta pentru că am aruncat tot ce a cumpărat familia mea, zilele trecute: roșiile “ inimă de bou” aveau un gust acrișoro-sălcio-pișcătoro-acidulato-ciudată rău, iar castraveții erau casanți și păreau că au fost injectați direct cu plastic!

La această sesiune de cumpărături am fost foarte atentă, dar, pană la urmă, totul se rezumă la cuvântul vânzătorului. Am cumpărat două kilograme de roșii „de grădină”, de la un „țăran autohton” care mi-a repetat de două ori (fără să îl întreb) că sunt foarte dulci și bune. Și încă 5 roșii mari, de un roșu închis, destul de ondulate, despre care precupeața m-a asigurat că sunt delicioase!

Când am ajuns acasă, mi-am tăiat câteva și, ce să vezi… Cele “dulci” erau dulci-dulci, de parcă erau pentru ornat un tort, nu de pus în salată! Iar cele ondulate aveau o coajă groasă, înauntru erau GOALE, iar la gust erau acre. Din niciunele nu curgea strop de suc.
*
Așadar, dragii mei, puteți să-mi spuneți de ce plângem agricultura românească? Nu sunt singura care e dispusă să dea niște lei în plus pentru a consuma alimente naturale. Și totuși, ele nu există pe piață! Mai mult, la tarabe minciuna a devenit o regulă!

Sper ca în viitor să avem acces la aparatură de măsurare a chimicalelor din fructe și legume, ca să știm și noi ce mâncăm. Deocamdată putem depista doar nitrații din fructe, legume, carne și preparatele din carne! Aparatul Greentest care depistează nitrații, și pentru care nu am niciun interes financiar, detectează și radioactivitatea fructelor și a legumelor, radiațiile gamma putând fi puse în evidență de un mic detector Geiger-Muller incorporat!”, a scris medicul Adina Alberts.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *