Medicul Adrian Marinescu a vorbit, la Antena 3 CNN, despre cum ne putem proteja de malarie, precum și despre simptomele specifice acestei boli, care ar trebui să ne trimită de urgență la medic.
În ultimele trei luni, au fost depistate 11 cazuri de malarie în România.
Cel mai nou caz se referă la fosta soție a președintelui Consiliului Județean Cluj, care a murit, de asemenea, de malarie, după o călătorie în Zanzibar.
Deși s-a simțit rău, femeia a crezut că este doar o simplă răceală, însă totul s-a transformat într-o tragedie.
Medicul Adrian Marinescu, director medical al Spitalului Matei Balș din București, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre această boală și despre cum ne putem proteja.
„Nu este un lucru cu care ar trebui să glumim. Primul lucru pe care trebuie să-l fac atunci când planific o vacanță într-o zonă exotică este să merg la o consultație, la cabinetul de medicină a călătorului, unde se vor stabili pașii necesari.
În cazul malariei, nu vorbim, din păcate, despre un vaccin, ci despre profilaxie.
Pe lângă malarie, sunt multe boli pe care le putem considera tropicale sau exotice. Dacă ne referim la malarie, în multe cazuri vorbim despre complicații și despre o formă prelungită.
În momentul în care diagnosticul nu este descoperit la timp și ne gândim că este o simplă răceală, s-ar putea ca acele complicații să ne pună viața în pericol”, a spus medicul, la Antena 3 CNN.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News