Medicul care l-a tratat pe Nicu Covaci:A avut cea mai agresivă formă de cancer cerebral.Și-a păstrat forța interioară

Sursa foto:X

Medicul Dorel Săndesc, medicul de la Spitalul Județean din Timișoara care l-a tratat pe Nicu Covaci, a spus că liderul trupei Phoenix a suferit de cea mai agresivă formă de cancer cerebral. Fondatorul legendarei formații a murit vineri seara, la spital. Pentru a-i aduce un omagiu, Săndesc a purtat un tricou cu Phoenix, dăruit chiar de Nicu Covaci.

„A suferit de o boală cruntă, un cancer cerebral, cea mai agresivă formă de cancer cerebral, care a fost descoperită aici. El a fost, s-a căutat și în Spania și în România și a fost operat în spitalul nostru de profesorul Horia Pleș. A urmat o perioadă destul de bună, el a fost ameliorat față de preoperator, a putut comunica cu cei din jur, dar diagnosticul a fost implacabil, forma anatomo-patologică a acestui cancer a arătat că evoluția va fi ireversibil negativă și într-o perioadă scurtă de timp. În ciuda tuturor tratamentelor, radioterapie și așa mai departe, ceea ce din păcate s-a confirmat”, a spus Săndesc.

„Și-a păstrat acea forță extraordinară, acea forță interioară chiar când și organismul său, care era și el fizic foarte puternic, a început să slăbească. Forța sa a rămas exprimată prin acea privire de leu în iarnă, aș putea spune, prin felul prin care a comunicat cu noi, prin zâmbetele sale, prin faptul că aprecia foarte mult că prietenii au venit la el, unii au venit și au și cântat”, a continuat medicul.

El a încheiat arătând spre inscripția de pe tricoul său, un tricou Phoenix dăruit de Nicu Covaci, pe care scria „Fie să renască”.

Nicu Covaci a murit vineri seara, la vârsta de 77 de ani. Acum câteva zile veștile despre starea sănătății sale erau îngrijorătoare. Colegii din trupă anunțau că tratamentul postoperatoriu nu s-a putut finaliza din cauza complicațiilor intervenite.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: