Skip to content
Iași Știri locale

Medicul din Rădăuţi care a pus diagnosticul greşit de variolă, internat la psihiatrie

cvlpress.ro

Medicul infecţionist Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuţi, care a declanşat zilele trecute alerta falsă privind apariţia primul caz de variolă a maimuţei în România, a bruscat luni o pacientă, dar şi două asistente, el fiind dus cu ambulanţa la Institutul de Psihiatrie din Iaşi.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, Dan Vatră, a declarat, pentru News.ro că, luni dimineaţă, medicul Radu Agrosoaie a provocat scandal în spital şi a bruscat o pacientă, dar şi două asistente medicale.

„Este un medic problemă de ani buni. Dimineaţă a bruscat o pacientă şi două asistente medicale, apoi s-a urcat în cabina unei maşini de salubritate. Era extrem de agitat, am chemat Poliţia. A fost izolat în secţia de Psihiatrie, apoi a fost transportat cu ambulanţa la Institutul de Psihiatrie din Iaşi, fiind escortat şi de o maşină a Poliţiei. Mâine (marţi – n.r.) se va întruni Consiliul Etic al spitalului, apoi se va pronunţa şi Comisia de Disciplină. Poliţia va investiga cazul, de asemenea a fost informat şi Colegiul Medicilor”, a afirmat managerul spitalului din Rădăuţi, Dan Vatră.

Totodată, Vatră a precizat că în trecut a atras atenţia în Consiliul de Administraţie privind comportamentul acestui medic. „Le-am spus că trebuie să facem ceva şi că trebuie să ne trezim până nu e prea târziu”, a adăugat managerul Dan Vatră.

Medicul Radu Agrosoaie a anunţat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook că în spitalul de la Rădăuţi ar fi apărut primul caz de variolă a maimuţei: ”Suspiciune de VARIOLĂ. Spitalul Rădăuţi secţia boli infecţioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunţat Ministrul Sănătăţii”.

Duminică, DSP Suceava şi Ministerul Sănătăţii au transmis că au investigat cazul pacientei şi că aceasta ar avea varicelă, nu variola maimuţei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *