Skip to content
Sănătate

Medicul Emilian Imbri: Cei care nu s-au vaccinat își doresc să fie gazde când se va întoarce Covid. Sute de mii de doze vor expira

Medicul Emilian Imbri a declarat joi, pentru B1 TV, că va exista un al patrulea val al pandemiei, căci coronavirusul se va transmite prin cei care nu se vaccinează. Totuși, specialistul a precizat că acest nou val nu va fi la fel de puternic precum precedentele. Imbri a deplâns apoi faptul că mulți refuză să se vaccineze și dozele rămân nefolosite: „Când o năpădi din nou, iertați-mi expresia, acest virus și ne-o trage din nou o lecție de ne ustură…”.

Emilian Imbri, despre vaccinare și al patrulea val al pandemiei de coronavirus

Întrebat dacă e o certitudine că va veni și valul 4, Imbri a început cu o glumă: „acum, dacă sunteți îngăduitori cu un om bătrân și care a făcut medicina și nu matematica, să nu-mi cereți să demonstrez că după 3 vine 4, pentru că n-o să fiu în stare”. Apoi a continuat: „am ascultat, însă, declarațiile unor specialiști virusologi, epidemiologi, care mi-au dat credința și certitudinea că va veni și valul 4. Sigur că nici eu, nici ei nu au spus când va veni acest val 4”.

Specialistul a spus apoi că virusul a plecat, dar se va întoarce, căci va fi purtat de cei nevaccinați care se tot plimbă.

Sigur că, în acest moment, e o scădere îmbucurătoare, chiar glorioasă a numărului de infectări cu un număr aproape de 0 al bolnavilor care se internează în spitale. Imaginați-vă că spitalul pe care îl cunosc foarte bine și în care am lucrat foarte mult timp are acum, din aproape 500 de paturi, ocupate vreo 20 – 30 de paturi. În scurt timp se va întoarce la tot ce trata până acum, bolile infecțioase altele decât COVID.

Am spus foarte clar – virusul a plecat. Acum, virusul neavând piciorușe, cu cine credeți că a plecat? A plecat tot cu oameni ca noi, care se mișcă dintr-o parte în alta. De asta am spus că acum cei care s-au vaccinat s-au vaccinat, a rămas un număr destul de mare, chiar foarte mare de persoane care nu s-au vaccinat, tot în glumă spun, pentru că își doresc să fie gazde în continuare pentru când se va reîntoarce virusul în țară”, a mai afirmat Emilian Imbri, pentru B1 TV.

Acesta a precizat apoi că „ne vom trezi cu o nouă perioadă în care infectarea va atinge un nivel destul de serios”, când oamenii se vor întoarce din concedii.

Apoi a deplâns faptul că mulți refuză să se vaccineze și dozele rămân nefolosite: „Uitați-vă câte sute de mii de doze sunt în România deja aduse. Stau și ne plângem că în curând o parte vor expira. Când o năpădi din nou, iertați-mi expresia, acest virus și ne-o trage din nou o lecție de ne ustură…”.

Întrebat dacă valul 4 va fi la fel de puternic precum precedentele, Emilian Imbri a răspuns: „Nu, sub nicio formă”.

1 comentariu la “Medicul Emilian Imbri: Cei care nu s-au vaccinat își doresc să fie gazde când se va întoarce Covid. Sute de mii de doze vor expira

  1. & Câte vaccinuri ar trebui să întrebuințeze o persoană pentru ca vasele de sânge să nu se aglomereze cu pernuțe de grăsime care conțin anticorpi, așa cum descria medicul Străinu-Cercel formarea de anticorpi după vaccinare, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *