Skip to content
Sănătate

Medicul Gabriel Diaconu: Sunt şase săptămâni în care vom suferi precum câinii

Inquam Photos / Alexandru Busca

Medicul Gabriel Diaconu avertizează din nou asupra efectelor devastatoare ale pandemiei. Psihiatrul spune că urmează 6 săptămâni în care toţi vom suferi precum câinii. Vina pentru acest dezastru, spune medicul, o poartă guvernul Cîţu care a mizat pe faptul că moartea îi va împinge pe oameni spre vaccin.

Medicul Gabriel Diaconu arată în mesajul postat pe pagina sa de socializare suferinţa prin care trec oamenii infectaţi cu COVID-19, faptul că unii nici nu mai ajung la spital, refuzând cu încăpăţânare ajutorul, dar şi alţii  care stau blocaţi în ambulanţe ore în şir la poarta unităţilor medicale, sufocate de numărul mare de pacienţi, scrie adevarul.ro.

Psihiatrul arată din nou cu degetul spre Guvernul Cîţu responsabil pentru valul patru al pandemiei:

Epilog

Mi-am petrecut timpul scriind, gândind. Tuşeam. Uneori mai tuşesc.

De partea luminoasă a pandemiei, unde se îndreaptă reflectoarele, camerele de filmat, reporterii, nu se vede decât destrăbălată, hâdă, moartea dansând prin saloane.

Dar mai există o parte a poveştii. Partea întunecată. Mult mai greu de desenat în cuvinte. Sunt toţi cei care ori nu ajung la spital, mila sorţii, că mor acasă, că mor pe drum.

Sunt toţi cei care vor rămâne zdruncinaţi se teroarea nesiguranţei. Zac zile la rând. Refuză cu încăpăţânare ajutorul. Între locul de boală de îl ştiu, şi un drum cu ambulanţa spre îngrămădeală de cazuri, aleg o primă variantă.

La poarta spitalelor, din ambulanţe, oamenii ajung să îşi facă nevoile în pungi. În ploşti. Pe unde mai apucă. Setea de aer, groaza lipsei de un el, confuzia biologică a înecatului viu continuă un contur al neputinţei, dar şi al inepţiei situaţiei de fapt.

Fie motivul arbitrar, în ultimele luni statul a acţionat împotriva cetăţenilor lui. Toate datele erau acolo. Toate informaţiile puse pe masă. Toate pregătirile deveniseră explicite.

Sunt şase săptămâni în care vom continua să suferim precum câinii. Plânsetul multora va răsuna pe străzi, în timp ce o mână de oameni, rupţi de realitate, vor continua să mute bile pe abac şi să-şi spună, unul altuia, că acţionează înţelept.

Cine plăteşte pentru nenorocirea adăugată sinistrului pandemic prin nemernicia liderilor?

În fiecare casă e un suflet de om, şi în fiecare om e un dor de casă.

Amar să fie acelora care nu şi-au iubit neamul la ceasul lui greu, şi pentru un pumn de arginţi sau o funcţie pompoasă şi-au făurit, din cadavre, coroană.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *