Skip to content
Justitie

Medicul Gheorghe Burnei, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare: Decizia este definitivă

" "

Medicul Gheorghe Burnei de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, de către judecătorii Curţii de apel Bucureşti.

Judecătorii CAB l-au achitat, însă, pentru acuzaţia de primire de foloase necuvenite. De asemenea, sentinţa finala prevede reducerea numărului de zile de muncă în folosul comunităţii la jumătate, de la 120 la 60.

" "
" "

În primă instanţă, el fusese condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, informează adevarul.ro.

Procurorii l-au acuzat pe Gheorghe Burnei că, în perioada mai – decembrie 2016, a luat mită 3.250 de euro şi aproape 40.000 de lei, de la 22 de părinţi. Medicul Gheorghe Burnei a fost reţinut în 10 decembrie 2016 de către procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, care au cerut instanţei arestarea preventivă a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mită. Tribunalul Bucureşti a respins arestarea preventivă, medicul fiind plasat atunci în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *