Dr. Horaţiu Suciu anunţă prima implantare a unei inimi artificiale la un minor

Medic
Sursa foto: unsplash

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, prof. dr. Horaţiu Suciu, anunţă prima implantare a unei inimi artificiale la un minor. Este vorba despre o adolescentă de 17 ani, care nu ar fi supravieţuit fără transplant, dar donatorii pentru această categorie de vârstă sunt rari.

„Se spune că numai Dumnezeu poate pătrunde în sufletul cuiva. Şi aşa este. Am mers la Institut, gândindu-mă ce este în sufletul unei copile de 17 ani, pacientă de-a noastră, care aşteaptă un transplant, ştiind cât de puţini sunt donatorii pentru această categorie de vârstă. Soluţia inimii artificiale era singura care, din cauza gravei insuficienţe cardiace, o putea ţine în viaţă”, a scris, pe Facebook, medicul Horaţiu Suciu.

Acesta a precizat că operaţia a reuşit.

„Este a patra implantare a unei inimi artificiale pe care o reuşim în acest an şi prima din România la un copil. Le mulţumesc colegilor din echipa IUBCvT Târgu Mureş şi profesorului Putnik din Belgrad care a asistat la intervenţie. Mă bucur că reprezentantul acestui important centru est-european în domeniul transplantarii cardiace a fost alături de noi şi a văzut stadiul la care a ajuns medicina târgumureşeană”, a mai scris medicul.

Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL