Medicul lui Joe Biden spune că președintele SUA nu are Parkinson sau scleroza multiplă

Joe Biden
Sursa foto: X / Joe Biden

Boala lui Joe Biden nu a prezentat niciun simptom al bolii Parkinson, a explicat medicul său într-o scrisoare publicată după ce rapoartele susțineau că un specialist l-a vizitat pe președinte de mai multe ori în ultimul an.

Preocupările cu privire la sănătatea președintelui au crescut de la apariția slabă a domnului Biden în dezbaterea sa cu Donald Trump.

Democrații au descris performanța sa drept „un dezastru neatenuat”, „o colapsare” și „un accident de mașină cu încetinitorul”.

Potrivit The New York Times, jurnalele vizitatorilor Casei Albe arată că doctorul Kevin Cannard, neurolog, a vizitat Casa Albă de opt ori din vara trecută până în primăvara acestui an.

Cu toate acestea, medicul personal al domnului Biden, Kevin O’Connor, a publicat o scrisoare în care a insistat că „președintele Biden nu a consultat un neurolog în afara fizicului său anual”.

Potrivit Sky News, rezultatele examenului din acest an au fost detaliate în scrisoarea mea din 28 februarie: „Un examen neurologic extrem de detaliat a fost din nou liniștitor, deoarece nu au existat rezultate care să fie în concordanță cu vreo tulburare cerebeloasă sau cu altă tulburare neurologică centrală, cum ar fi accidentul vascular cerebral, scleroza multiplă. Parkinson…'”

Scrisoarea a adăugat că doctorul Cannard, în rolul său de consultant în neurologie la Casa Albă, a tratat alte persoane din celebra clădire.

„El a organizat în mod regulat clinici de neurologie la Clinica Medicală de la Casa Albă în sprijinul a mii de membri activi desemnați în sprijinul operațiunilor Casei Albe”, a scris dr. O’Connor.

Anterior, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a insistat că președintele a văzut de trei ori un neurolog conectat la examenele fizice anuale.

Între timp, reprezentantul SUA Adam Smith, cel mai înalt democrat din Comitetul pentru Servicii Armate a Camerei, a folosit luni un interviu acordat CNN pentru a-i cere domnului Biden să renunțe la cursa prezidențială.

Într-o scrisoare către democrații din Congres, președintele SUA a spus că s-a „angajat ferm” în campania sa de realegere și a promis că va rămâne în competiția împotriva lui Trump.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: