Skip to content
Coronavirus

Medicul Octavian Jurma: „Vaccinarea poate să asigure un mediu ridicat de siguranță în școli. Nu a existat o campanie de informare”

medichub.ro

Medicul Octavian Jurma a declarat pentru B1TV, în emisiunea Talk B1, cu Laura Chiriac, că vaccinarea poate să asigure un mediu de siguranță ridicat în școli, dar că nu a existat p campanie de conștientizare care să încurajeze acest lucru:

„Dacă autoritățile sunt îngrijorate că această tulpină afectează tinerii, elevii, într-un procent mai mare decât tulpina alfa, și asta se știe deja din datele clinice din alte țări, incidența rămâne scăzută în rândul lor, însă este de două ori mai mare, cum se justifică creșterea de 6 ori a pragului de la 1/1000 la 6/1000 pentru introducerea de măsuri de prevenție a epidemiei în școli.

Vaccinarea poate să asigure un mediu ridicat de siguranță în școli. Dacă elevii ar fi vaccinați, dacă profesorii ar fi vaccinați. Însă nu a fost nicio campanie de comunicare care să le atragă atenția. Să nu uităm că pentru ca vaccinul să își facă efectul este nevoie de 30 de zile.
Timpul curge în defavoarea noastră și atunci când vom vaccina copiii în școală va dura foarte mult și știți din valurile precedente că școala a fost urmată de creșterea numărului de cazuri în toată societatea”, a precizat Octavian Jurma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *