Skip to content
Sănătate

Medicul Radu Țincu afirmă că explozia cazurilor Omicron în România va pune în dificultate funcționarea unor domenii de activitate

PS News

Medicul Radu Țincu a declarat pentru B1 TV că nu trebuie să subestimăm pericolul reprezentat de varianta Omicron, o explozie a cazurilor noi exercitând presiuni asupra anumitor domenii de activitate.

De asemenea, acesta atrage atenția că la un interval de 8-10 zile de la confirmarea infectării se poate spune dacă un pacient are sau nu o formă gravă a bolii.

Trebuie să privim datele în continuare cu circumspecție pentru că e nevoie de o perioadă de timp din momentul diagnisticului pacientului cu COVID-19 până când ne dăm seama că este vorba despre o formă ușoară de boală. Ne amintim din valurile precedente că este nevoie de un interval de 8-10 zile până când vedem dacă apar semne de gravitate. În cazul variantei Omicron, simptomatologia debutează mai rapid, undeva la 2-3 zile pacienții sunt simptomatici, astfel un pacient are este diagnosticat astăzi cu Omicron, putem să spunem că a afăcut o formă ușoară undeva la 8-10 zile după diagnostic. Dar dacă ne uităm la ce se întâmplă în vestul Europei, vedem că rata de spitalizare a scăzut comparativ cu varianta Delta.

Cele 36 de decese ar fi important să știm dacă sunt determinate de varianta Delta. România mai are încă în circulație din datele pe care le deținem și pacienți care se îmbolnăvesc cu varianta Delta. Omicron trebuie privit dincolo de aceste efecte medicale. Chiar dacă e vorba de forme mai ușoare de boală, chiar dacă numărul pacienților va scădea trebuie să ne uităm ce se va întâmpla dacă avem un număr foarte mare de persoane pozitive. Dacă aceste persoane pozitive vor fi destul de numeroase va pune în dificultate funcțioanrea unor domenii de activitate”, spune medicul Radu Țincu.

1 comentariu la “Medicul Radu Țincu afirmă că explozia cazurilor Omicron în România va pune în dificultate funcționarea unor domenii de activitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *