Skip to content
Educație

Medicul Radu Țincu: Avem nevoie de redeschiderea școlilor, nu putem să punem în pericol generațiile viitoare

PS News

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, s-a arătat de părere că Ministerul Educației și Ministerul Sănătății ar fi trebuti să identifice anumite spații prin care să facă posibilă distanțarea fizică, având în vedere că există clase supraaglomerate în special în marile orașe. Chiar și așa, doctorul a pledat pentru redeschiderea școlilor și a subliniat că „nu putem să punem în pericol generațiile viitoare cu menținerea învățământului online”.

Întrebat cum ar trebui să privească părinții situația, având în vedere că bilanțul epidemiologic a ajuns la peste 2.000 de cazuri pe zi, iar anul școlar debutează luni, medicul a răspuns: „Cu responsabilitate pentru că avem nevoie de redeschiderea școlilor. Știm sigur că avem nevoie de un învățământ față în față, un învățământ online nu a avut o eficiență foarte bună și atunci nu putem să punem în pericol generațiile viitoare cu menținerea învățământului online, însă această responsabilitate individuală în care copiii trebuie să fie învățați de către părinți cum să se comporte și să se protejeze împotriva COVID-19 reprezintă atribuția familiei. Dincolo de aceste atribuții personale, este nevoie de intervenția autorităților, este nevoie de măsuri implementate de către autorități în școli. O să vedeți că o să fie probleme pentru că mai ales în marile orașe, unde există aglomerări urbane, există o supraaglomerare a claselor cu copii care depășesc cu mult capacitatea fizică a acelor clase și depărtarea fizică va fi imposibil de realizat. Pe de altă parte, să nu uităm că în România, în cea mai mare parte a țării, majoritatea copiilor folosesc mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la școală, ceea ce crește și mai mult, suplimentar, riscul de a se contamina cu SARS-CoV-2”.

Cred că ar fi fost nevoie ca Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății să identifice anumite spații astfel încât să poată să împartă o clasă de 35 de elevi din București, spre exemplu, în mai multe clase, astfel încât distanțarea fizică să fie posibilă. Este adevărat că la cei care au o vârstă mică este și imposibil să înțeleagă necesitatea unor astfel de măsuri și atunci va fi foarte greu ca ei să respecte măsurile. Era nevoie de creșterea personalului din sistemul de învățământ pentru că, cu cât avem mai puțin personal, cu atât supravegherea acestor copii din punct de vedere sanitar este una scăzută. Nu mai discutăm de lipsa rețelei de medicină școală. Deci sunt foarte multe particularități ale sistemului de învățământ din România care vulnerabilizează suplimentar începerea școlii, comparativ cu țările din vestul Europei”, a adăugat Radu Țincu la B1TV.

4 comentarii la “Medicul Radu Țincu: Avem nevoie de redeschiderea școlilor, nu putem să punem în pericol generațiile viitoare

  1. & Bă, dacă nu puteți și nevaccinați este evident că aveți ceva probleme, ? Starea naturală a omului , ca și a altor specii , este de nevacinați, vaccinarea fiind o chesie ceva mai recentă, ca metodă ceva mai extinsă, de vreo sută și ceva de ani, ?

  2. @ Remarcați deci, că doar omul este singura specie care își propune să se vaccineze, celelalte specii nedezvoltând astfel de proceduri și de capacități de producție, ?

  3. & Deci, dacă nu puteți și nevaccinați înseamnă deci că nu e bine și că trebuiesc identificate cauzele și remediate deficiențele, ?

  4. & O fi și de la creșterea economică susținută pentru finanțarea cheltuielilor publice și a împrumuturilor, fiind și sezon de recoltat, ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *