Skip to content
Sănătate

Medicul Radu Țincu, despre obligativitatea măștilor tip FFP2: S-ar putea purta în spațiile închise sau aglomerate

PS News

Radu Țincu, medic ATI la spitalul Floreasca din București, a declarat, legat de posibilitatea ca autoritățile să dispună purtarea obligatorie a măștilor tip FFP 2, că „dispozitivele de înaltă protecție nu sunt recomandate populației generale”, însă persoanelor vulnerabile le-ar putea fi recomandată utilizarea lor.

La acest moment recomandarea Centrului de Supraveghere a Bolilor Transmisibile din Statele Unite ale Americii, ultima recomandare din 25 octombrie, prevede că măștile de înaltă protecție nu sunt recomandate populației generale, acestea fiind destinate doar lucrătorilor medicali”, a afirmat Radu Țincu, informează b1tv.ro.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă purtarea măștilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile.

Potrivit Digi24, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spune că măștile chirurgicale sau FFP2 sunt cele recomandate să le purtăm acum, înaintea valului 5, în locul celor textile, având în vedere că această nouă variantă Omicron este mult mai contagioasă.

Măsurile pregătite pentru stoparea valului 5 al pandemiei

Printre măsurile propuse se numără purtarea obligatorie și corectă a măștii chirurgicale sau tip FFP2 în toate spațiile publice închise și deschise, dar cu anumite excepții.

Astfel, CNSU propune:

„-menținerea obligativității purtării a măștii de protecție de doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

Se exceptează de la măsura prevăzută la pct. 5, următoarele categorii de persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;

f) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *