Skip to content
Societate

Medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamț s-a întors în ţară

Facebook

Cătălin Denciu, medicul de 48 de ani care a suferit arsuri grave în incendiul izbucnit în secția COVID de la Spitalul Județean Piatra Neamț, a fost externat din unitatea medicală din Belgia.

Potrivit unor apropiați ai familiei Denciu, medicul împreună cu soția să au revenit acasă, la Piatra Neamț, înainte de sărbătorile pascale.

Cătălin Denciu a fost rănit foarte grav în incendiul izbucnit pe 14 noiembrie în spitalul din Piatră Neamț, având arsuri de gradul 2 și 3 pe 40% din suprafață corpului, scrie ziare.com.

Autoritățile române au decis să-l transfere de urgență, cu un avion, la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

Din cauza severității rănilor, medicului Denciu i-a fost indusă comă forțată timp de trei săptămâni. Abia în ianuarie 2021, a fost externat de la terapie intensivă într-un salon al spitalului unde a început recuperarea. Într-un articol publicat pe 1 martie în revista militară belgiană Defensie, medicul Denciu declara că a muncit mult pentru a-și readuce într-o stare funcțională părțile organismului afectate de foc.

La vremea respectivă, spunea că poate inclusiv pedala, dar că procesul de recuperare va dura încă o perioada îndelungată. De altfel, Alina Denciu, soția medicului, la rândul ei doctor cu specializarea Ginecologie, a urmat în ultimele luni cursuri pentru a putea continuă procesul de recuperare.

Soția l-a însoțit în spitalul belgian, unde a locuit într-o camera destinată personalului militar. După o scurtă vacanță în România, cei doi soți ar urmă să se întoarcă, pentru a continuă tratamentul de recuperare, la Spitalul Sfântul Luca din Belgia, acolo unde Cătălin Denciu a lucrat că anestezist înainte de a se întoarce în România, la spitalul din Piatră Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *