Skip to content
Sănătate

Medicul Tudor Ciuhodaru, sceptic în legătură cu administrarea dozei 4 de vaccin anti-Covid: ”Dacă va deveni obligatorie avem o mare problemă”

Administrarea celei de-a patra doze a vaccinului Comirnaty – Pfizer BioNTech se va putea face și în România, la cerere, începând cu 16 mai. Invitat să comenteze subiectul la Antena 3, medicul Tudor Ciuhodaru și-a exprimat reticența față de necesitatea unei a patra doze.

Sper că va rămâne la etapa de vor putea, adică cine vrea, pe baza unui consimțământ informat. Dacă va deveni obligatoriu avem o mare problemă. Ați văzut că la nivel european, eu am votat iarăși împotrivă, se intenționează prelungirea acelui pașaport verde digital încă un an de zile, deși nu există nicio motivație epidemiologică sau medicală într-un astfel de demers.

Probabil ar trebui să ne gândim de ce în Spania coronaviroza este tratată ca o boală obișnuită, nici măcar nu mai fac izolare după ce te depistează, decât în cazurile severe, iar lucrurile sunt pe o altă abordare, în alte zone ale lumii.”, a declarat Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a limitat utilizare vaccinului anti-Covid-19 al companiei Johnson&Johnson pentru adulți din cauza riscului unui sindrom rar de coagulare a sângelui. Acest efect secundar a fost întâlnit și la pacienți care s-au vaccinat cu serurile Pfizer și Moderna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *