Skip to content
Politică

Mega-bombă în PNL: candidat DINAMITAT cu 5 zile înaintea Congresului

newsar.ro

O mega-bombă a explodat luni în Partidul Național Liberal: un candidat a fost dinamitat cu nu mai mult de 5 zile înaintea Congresului PNL programat pentru 17 iunie.

Este vorba despre al treilea candidat ca vizibilitate și ca șanse pentru președinția formațiunii politice – l-am numit pe omul de afaceri Viorel Cataramă.

Într-un comunicat trimis luni PSnews.ro, partidul condus interimar de către Raluca Turcan motivează că moțiunea lui Cataramă nu a întrunit condițiile statutare pentru a fi supusă dezbaterii și votului în Congresul de sâmbătă, întrucât nu a fost validată de Comitetele Directoare Județene din cel puțin 10 filiale PNL.

Redăm mai jos comunicatul integral al liberalilor:

„Comisia de Organizare a Congresului PNL s-a întrunit luni, 12 iunie a.c., pentru a analiza condițiile statutare întrunite de moțiunile depuse de candidații la președinția PNL.

În urma votului organizat la nivelul filialelor PNL, în cadrul Comitetelor Directoare Județene, moțiunile susține de Ludovic Orban („Partidul Național Liberal- Forța Dreptei„) și de Cristian Bușoi („PNL – partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică!”) au îndeplinit condițiile statutare pentru a fi supuse dezbaterii și votului în cadrul Congresului PNL din 17 iunie.

Moțiunea susținută de Viorel Cataramă (”Politica națională – Calea liberală”) nu a întrunit condițiile statutare pentru a fi supusă dezbaterii și votului în cadrul Congresului PNL, întrucât nu a fost validată de Comitetele Directoare Județene  din cel puțin 10 filiale PNL, conform art. 72, alin. 1 din Statutul PNL.

De asemenea, Comisia de Organizare a Congresului PNL a stabilit, prin tragere la sorți, ordinea susținerii moțiunilor la lucrările Congresului, primul fiind candidatul Cristian Bușoi, urmat de candidatul Ludovic Orban, fiecare moțiune având alocate câte 60 de minute”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *