Skip to content
Internațional

Meghan Markle a transmis un mesaj împotriva rasismului: ”Pe drum vedeam cenușa căzând din cer”

Având în vedere ultimele probleme apărute în Statele Unite ale Americii, Meghan Markle a simțit nevoia să transmită un mesaj împotriva rasismului.

Recent, în SUA au loc din ce în ce mai multe revolte, după ce George Floyd, un bărbat de culoare, a fost omorât prin asixfiere de către un polițist. Bărbatul stătuse pe gâtul lui aproape 9 minute, iar acest lucru l-a lăsat inconștient. Totodată, autopsia bărbatului a arătat că el ar fi fost infectat și cu noul coronavirus.

Din ce în ce mai multe vedete transmit mesaje către oameni, prin care le explică faptul că nu trebuie să fim rasiști, nu trebuie să ne comportăm urât cu nimeni din jurul nostru și nici nu trebuie să fim ignoranți.

Ce mesaj a transmis Meghan Markle

Meghan Markle este una dintre vedetele care transmit un mesaj emoționant și plin de adevăr. Soția Prințului Harry are un mesaj special pentru cei care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

„Aveam 11 sau 12 ani. Aveau loc revolte în Los Angeles care fuseseră declanșate din cauza rasismului. Îmi amintesc starea de asediu, îmi amintesc că mă grăbeam acasă, pe drum vedeam cenușa căzând din cer și simțeam fumul, vedeam fum ieșind din clădiri, oamenii fugeau din clădiri cu bagaje și jefuiau magazine. Acele amintiri nu dispar.

O să trăiți cu dragoste, compasiune. O să vă folosiți vocea. O să vă folosiți vocea într-un mod mai puternic decât ați făcut-o până acum, pentru că mulți aveți 18 ani sau o să împliniți 18 ani și o să votați. Sunteți echipați, sunteți pregătiți”, a spus Meghan Markle, potrivit Antena 3.

Un actor celebru, încătușat pe stradă la proteste

Din ce în ce mai multe persoane, inclusiv celebrități, sunt puse în situația de a se lupta cu justiția și cu autoritățile, la propriu. În această situație se află și cunoscutul actor Cole Sprouse, cel care a participat și el la un protest pașnic în memoria lui George Floyd, bărbatul de culoare care a murit axfisiat, după ce trei polițiști s-au pus, preț de câteva minute, cu genunchii pe gâtul lui, pentru că plătise la magazin un pachet de țigări cu o bancnotă falsă de 20 de dolari. Vânzătorul a chemat imediat poliție, iar de atunci a pornit calvarul.

Unul dintre polițiștii care au încercat să-l încătușeze pe bărbat a stat aproape 9 minute cu genunchiul pe gâtul bărbatului. George striga spre el: ”Nu pot respira!”, iar apoi a rămas inconștient. Pe rețelele de socializare, actorul Cole Sprouse, cel care a apărut în seriale Disney, a scris un mesaj prin care și-a anunțat fanii că fusese arestat, după ce a participat la un protest pașnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *