Skip to content
Mehedinți Știri locale

Mehedinţi: Incendiul izbucnit în Parcul Naţional Domogled se manifestă în două focare, pe circa 2.000 de metri pătraţi fiecare. Pentru stingerea focului este folosit un elicopter

News.ro
" "

Incendiul din Parcul Naţional Domogled, izbucnit miercuri, se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, în două focare principale, iar zona este greu accesibilă pentru a se putea interveni terestru. Un elicopter al IGAv, dotat cu un dispozitiv Bambi-Bucket, execută misiuni pentru stingerea focului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, joi dimineaţă, au fost reluate misiunile de asigurare şi supraveghere a zonei Cheile Ţăsnei din Parcul Naţional „Domogled – Valea Cernei”, unde miercuri a izbucnit un incendiu.

" "
" "

”Pentru asigurarea şi supravegherea zonei, la faţa locului, se află două echipaje de pompieri din cadrul subunităţilor Orşova şi Baia de Aramă, dar şi 2 lucrători ai Ocolului Silvic Tarniţa, precum şi 3 rangeri din cadrul administraţiei parcului. Un elicopter IGAv, dotat cu dispozitiv de stingere Bambi-Bucket, acţionează pentru stingerea incendiului, ce se manifestă pe un versant stâncos, în zonă nefiind posibilă intervenţia terestră”, transmite ISU Mehedinţi.

Incendiul a fost localizat şi se acţionează pentru stingere.

Potrivit ISU Mehedinţi, din primele estimări, se pare că acesta se manifestă în două focare mai importante, pe circa 2.000 de metri pătraţi fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *