Skip to content
Mehedinți Știri locale

Mehedinţi: Ştefan Popa Popa’s a rămas fără titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin

Ştefan Popa Popa’s a rămas fără titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Drobeta Turnu Severin, marţi, în urma şedinţei ordinare a Consiliului local, după declaraţii considerate defăimătoare făcute recent în mass-media, la adresa oltenilor.

Consiliul Local Drobeta Turnu Severin i-a retras titlul de cetăţean de onoare caricaturistului Ştefan Popa Popa’s. Iniţial, am realizat un sondaj pe o pagină de socializare printre cetăţenii municipiului, iar 91% dintre respondenţi au transmis clar că trebuie să i se retragă titlul. Decizia lor a fost transpusă mai apoi de consilierii locali PNL într-un proiect de hotărâre, care a fost adoptat în această şedinţă. Este un semnal pe care l-am dat, pentru că nu tolerăm jigniri. Cu părere de rău, trebuie să spunem că declaraţiile domnului Ştefan Popa Popa’s ne-au surprins într-un mod neplăcut. Am fost chiar revoltaţi şi nu înţelegem cum un om care trăieşte într-un spaţiu multietnic şi multicultural de excepţie poate să facă asemenea declaraţii revoltătoare„, a declarat marţi, preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, scrie agerpres.ro.

Invitat fiind recent la o emisiune, Ştefan Popa Popa’s a făcut mai multe afirmaţii considerate defăimătoare la adresa oltenilor. Printre altele, i-a numit „ciurucuri” şi a afirmat că „la ora actuală, Timişoara a fost invadată de olteni”.

Totodată, în aceeaşi şedinţă, consilierii locali din Drobeta Turnu Severin au votat şi pentru schimbarea denumirii sălii „Ştefan Popa Popa’s” a Palatului Culturii Teodor Costescu. Aceasta se va numi, de acum, Sala „Gheorghe Anghel”, după celebrul sculptor, originar din municipiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *