Skip to content
Politică

Melciu (PNL) vrea România fără „politica de gașcă a PSD” EXCLUSIV

psnews.ro

Florin Melciu (candidat al PNL Bucureşti pentru Senat) îndeamnă România „să se desprindă de politica de gașcă a PSD”.

Ideea a fost exprimată într-o declaraţie oferită, sâmbătă, pentru PSnews.ro. Concret, Melciu susţine că PNL „este singurul partid care și-a asumat cu adevărat reforma clasei politice prin promovarea oamenilor de calitate pe listele pentru alegerile parlamentare”, iar noua echipă a Partidului Naţional Liberal va demara reformarea Parlamentului, începând cu mandatul 2016-2020.

„Ne dorim ca România să fie o democrație cu adevărat reprezentativă, iar acest lucru presupune o schimbare de optică asupra Legislativului. Reforma parlamentară nu se poate realiza în afara unei schimbări fundamentale în modul în care partidele politice își selectează candidații. PNL a aplicat criteriile de integritate în constituirea listelor parlamentare și a promovat oameni noi, care se vor afla la primul mandat de parlamentar.

Partidul Naţional Liberal consideră că următorul pas, după promovarea unei noi echipe, trebuie să fie schimbarea funcționării Parlamentului – de la modul în care se stabilește cvorumul de ședință până la selecția angajaților și activitatea de legiferare. Pentru a face din Parlament o instituție serioasă, care lucrează pentru cetățean, PNL este pregătit să schimbe Regulamentele de funcționare a Camerei Deputaților si Senatului, inclusiv Legea Fundamentală”, detaliază Melciu.

În antiteză, PNL-istul acuză PSD de incapacitatea de a-şi asuma reforme precum cele enumerate mai sus.

„În calitate de candidat pentru Parlamentul României apreciez că numai PNL are determinarea de a schimba clasa politică, PSD nefiind capabil să își asume, cu adevărat, aceste reforme. Exemplul cel mai clar al atitudinii PSD este atacul la care este supus Dacian Cioloș, candidatul asumat de PNL pentru funcția de premier. Dacian Cioloș este atacat de partidul lui Liviu Dragnea tocmai pentru faptul că și-a asumat schimbarea și pentru faptul că a dovedit că poate administra bugetul țării cu eficacitate”, a punctat liberalul.

În încheiere, secretarul general adjunct al PNL Bucureşti exemplifică realizările guvernului de tehnocraţi.

„Noi argumentăm cu fapte, nu cu vorbe așa cum practică PSD. În acest an, până în acest moment, Executivul condus de Dacian Cioloș a înregistrat o creștere economică de 4,6%, procent mai mare decât în perioada similară din 2015 când a guvernat  PSD și Victor Ponta. Astfel, evoluția de până acum a economiei arată faptul că la finalul lui 2016 în mandatul Cioloș vom avea o creștere economică de cel puțin 4,8-5%, față de 3,8% cât a fost în 2015. Spre deosebire de perioada guvernării Ponta, economia a avut  în acest an o creștere sănătoasă bazată și pe investiții private ale companiilor, care au din ce în ce mai mare încredere în economie și în perspectivele acesteia.

În concluzie, România trebuie să se desprindă de politica de gașcă a PSD și de contaminarea pe care a produs-o partidul lui Liviu Dragnea  în toate structurile de stat prin guvernările post-decembriste pe care le-a dominat. Desprinderea se poate realiza numai prin reforma clasei politice asumată de PNL și prin drumul început de Dacian Cioloș”, conchide Melciu.

1 comentariu la “Melciu (PNL) vrea România fără „politica de gașcă a PSD” EXCLUSIV

  1. Bai Vali las-o mai cu gusterele asta ca e vai de el. Numai cine nu stie poate sa ii dea credit de o scobitoare. PS nu era mai bine la comisie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *