Skip to content
Politică

Meleșcanu, atac fără precedent la Iohannis. Ce condiții impune celor din PNL și PDL, în cazul susținerii la prezidențiale

Teodor Meleșcanu, candidatul independent la alegerile prezidențiale 2014, a avut o primă poziție privind anunțul lui Klaus Iohannis, de a iniția un gest de moralitate dacă pierde procesul cu ANI.

Fostul șef al SIE a explicat într-un interviu acordat dcnews.ro că nu vede un gest de moralitate.

Citește și: Anunț de ultimă oră a lui Iohannis. Cum interpretează fostul consultant al lui Antonescu declarația prezidențiabilului ACL

„E o contradicție în ceea ce spune, dacă declarația a fost în acești termeni și aici se vede lipsa de pregătire juridică și de viziune politică. Poți să-ți dai o demisie din motive morale, dar în cazul în care o instanță, mai ales Înalta Curte de Casație și Justiție, adoptă o decizie care te declară incompatibil nu mai e vorba de moralitate, e vorba de respectarea unui principiu fundamental: că nimeni nu e mai presus de lege și că hotărârile judecătorești, când sunt definitive și executorii, trebuie respectate de absolut toată lumea.

Dacă s-ar fi întâmplat înainte, putea fi considerată din motive morale. Dacă se întâmplă după o decizie a tribunalului, nu este decât o acceptare a faptului că o decizie judecătoarească trebuie aplicată de toată lumea, în primul rând de un candidat la prezidențiale”, a spus Teodor Meleșcanu, la dcnews.ro.

„Este din considerente morale, dacă nu este o decizie definitivă”, a mai explicat Teodor Meleșcanu.

De asemnea, Teodor Meleșcanu dezvăluie singura condiție în care va accepta susținerea ACL la alegerile prezidențiale din acest an,

„E greu de făcut scenarii pe situații ipotetice. Ce pot să vă spun este că eu am poziție foarte clară din punct de vedere strict legal: sunt candidat independent. În calitate de candidat independent, am considerat că președintele trebuie să fie reprezentantul intereselor tuturor românilor. Oricine dorește să se asocieze și să sprijine această candidatură, este binevenit, mai ales când este vorba despre o structură atât importantă din viața politică românească, cu o singură condiție, să nu mă sprijine numai pe mine, dar și programul meu politic”.

6 comentarii la “Meleșcanu, atac fără precedent la Iohannis. Ce condiții impune celor din PNL și PDL, în cazul susținerii la prezidențiale

  1. MOSULE–CE TANAR ESTI ! pacat ca s-a desfiintat–ANDRE– nu stiu de ce de cand faci politica -te urci ultimul in tren si apoi vrei sa fii SEF de TREN .Esti o enigma .

  2. Domnul Teodor Melescanu este , dupa parerea mea cea mai competenta persoana sa conduca aceasta tara. Un om cu o viziune atat de ampla depre viata ca acesta ar trebuii respectat si apreciat !

  3. Un om care apara interesele noastre,ale romanilor,merita toata increderea,toata sustinerea si toata admiratia! sunt sigura ca tot ce ne trebuie in fruntea noastra este domul Teodor Melescanu!!

  4. Ceea ce nu intelegi tu liviu ioan este ca domnul melescanu are o experienta vasta in domeniul politic si tocmai asta poate asigura tarii noastre un echilibru!

  5. e singurul candidat care are o lejeritate maxima atunci cand vorbeste si nu sta sa-si aleaga vorbele. este foarte competent, are ani de experienta in spate si va sti cum sa faca tara asta sa functioneze bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *