Skip to content
Politică

Meleșcanu decriptează cazul ambasadorului SUA lângă steagul secuiesc EXCLUSIV

www.ziuaconstanta.ro

Fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu a oferit, miercuri, pentru PSnews.ro, o decriptare a ipostazei în care a fost surprins Hans Klemm (ambasadorul SUA la București) – mai precis, într-o fotografie alături de steagul așa-zisului „Ținut Secuiesc”.

Potrivit lui Meleșcanu, „este foarte posibil” ca diplomatul american să fi fost manipulat de către activiștii pentru autonomia „Ținutului Secuiesc”.

„În fond, când cineva te invită să faci o poză, nu stai să te uiți ce ai în spate, mai ales dacă te trage repede în fața aparatului”, a continuat vicepreședintele ALDE.

În plus, Teodor Meleșcanu a scos în evidență precara cunoaștere, de către Hans Klemm, a realităților românești.

„Eu nu știu ce știe dânsul despre «Ținutul Secuiesc» (între ghilimele). Nu cred că e specialist în problemele pe care le avem noi. A făcut de mai multe ori dovada că nu cunoaște foarte bine lucrurile din România, deși nu aș aborda în altă cheie, decât în aceea a necunoașterii țării și a problemelor pe care le avem în zona această”, a afirmat ex-ministrul de Externe pentru PSnews.ro.

Nu în ultimul rând, fostul șef al diplomației române a ținut să contrazică diversele speculații apărute în presă, potrivit cărora ar exista o legătură între gestul lui Klemm și cel de la sfârșitul lunii august, când James Pettit (ambasadorul SUA la Chișinău) declarase că „Moldova nu este România”.

„Cred că nu putem face asemenea speculații, pentru că declarațiile oficiale ale Departamentului de Stat, ale înalților reprezentanți ai SUA (inclusiv în Moldova a fost o declarație de salut a președintelui Obama, la 25 de ani de la aniversarea independenței Republica Moldova) sunt foarte corecte, iau în calcul și țin seama de toate problemele care se pot pune în cazul unei luări de poziție pe teme sensibile. Deci declarațiile oficiale sunt foarte în regulă și, după părerea mea, noi trebuie să judecăm declarațiile oficiale, nu după cele pe care le fac unii oameni, cu mai multă sau mai puțină inspirație, cu mai multe sau mai puține cunoștințe, a încheiat Teodor Meleșcanu.

 

1 comentariu la “Meleșcanu decriptează cazul ambasadorului SUA lângă steagul secuiesc EXCLUSIV

  1. Meleșcanule, si tu fiul meu BRUTUS ne crezi prosti!. Mare påcat de pårul tåu alb si de ALDE. E corect ce spune klemm-ul tau care ii iei apararea ca a vrut sa fie politicos?. Un raspuns diplomatic de gâgå el, sau noi toti daca il credem.
    Mai stii Meleșcanule ce spunea klemm-ul tau inainte de alegerile locale, ca cei cu probleme in justitie sa nu participe la alegeri iar acum el primeste un steag al unui tinut fie el si “secuiesc” ce nu exista oficial, daruit de doi viitori puscariasi?. Si zici ca nu cunoaste istoria tarii unde se exprima in fel si chip fara legatura cu meseria de “diplomat”. Ce zici Meleșcanule in Ungaria sau in Polonia ar putea acest specimen sa faca ce face in RO. Te informez eu Meleșcanule ca poate face odata acest lucru pentru ca a doua oara nu ar mai avea ocazia. Dar åia au un MAE adevarat care apara valorile tarilor respective pe cind la noi MAE exista numai pe statul de plata.
    Si zici ca nu este nicio legatura intre gestul lui James Pettit care a decretat ca Moldova nu este RO si klemul tau cu mina pe steag care se vrea de fapt o recunoastere a acestui tinut. Parca acest klemm mai dåunåz coresponda si cu mortii.
    Ca in “…. declarațiile oficiale ale Departamentului de Stat, ale înalților reprezentanți ai SUA …” bla, bla….
    Meleșcanule te rog eu mult de tot DUTE nu mai prostii lumea!. Altfel cred ca ii dai dreptata lui bassescu ca invatamintul romanesc scoate numai timpiti. Si e påcat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *