Skip to content
Politică

ULTIMA ORĂ: Meleșcanu a DEMISIONAT din fruntea SIE și intră în linie dreaptă pentru prezidențiale

Teodor Meleşcanu a demisionat astăzi de la şefia Serviciului de Informaţii Externe(SIE), spune Călin Popescu Tăriceanu, pentru Gândul. Cel mai probabil, Meleşcanu îşi va anunţa candidatura pe Preşedinţie, după cum a explicat pentru Gândul, colonelul Mircea Dogaru, şeful sindicatului cadrelor militare în rezervă, care s-a ocupat de strângerea de semnături, informează gândul.info.

Citește și: EXCLUSIV Biroul Electoral Central confirmă programarea lui Meleșcanu pentru depunerea candidaturii

La doar patru zile după ce admitea că ar putea candida la prezidenţiale dacă „sunt întrunite condiţiile”, Teodor Meleşcanu a demisionat astăzi de la şefia Serviciului de Informaţii Externe(SIE), a spus, pentru gândul.info, şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, la biroul căruia a ajuns demisia.

Săptămâna trecută, Meleşcanu declara, întrebat dacă ia în calcul o candidatură la prezidenţiale, că luni va exista răspunsul, „dacă vor fi întrunite condiţiile”. „Dacă aveţi puţină răbdare, luni dimineaţă o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni dimineaţă o să vă dau un răspuns”, a spus Meleşcanu, întrebat dacă se înscrie în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

Citește și: EXCLUSIV Ce se întâmplă cu candidatura lui Meleșcanu. Ce spune cel care a strâns semnăturile

Scrisoarea preşedintelui:

Domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului 

Domnului Valeriu-Ștefan Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor




Stimate Domnule Preşedinte,

În temeiul Art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, republicată

VĂ PROPUN



Să luați act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Teodor-Viorel Meleşcanu și să declarați vacantă această funcție, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre conform Art. 76 alin. (2) din Constituție. 

Cu întreaga consideraţie,

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

TRAIAN BĂSESCU

 

2 comentarii la “ULTIMA ORĂ: Meleșcanu a DEMISIONAT din fruntea SIE și intră în linie dreaptă pentru prezidențiale

  1. Este o decizie inteleapta a domnului Melescanu de a demisiona de la Serviciul de Informatii Externe si apoi de a intra la alegerile prezidentiale.Este un liberal bun de a fi presedinte pentru Romania.Vrem un presedinte nou dorim o schimbare pentru Romania care sa ne duca catre Uniunea Europeana sa fim un stat echilibrat cu putere economica sa avem relatii si parteneriate cu tarile Uniunii Europene care au investitii in Romania amintim:Italia,Austria,Bulgaria,Cehia,Germania ,Rusia,Serbia si Ungaria.
    Credem cu tarie in Teodor Melescanu presedintele romanilor.VOTATI TEODOR VIOREL MELESCANU PRESEDINTE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *