Skip to content
Politică

Meleșcanu a depus jurământul. Băsescu, cuvinte grele pentru fostul șef al SIE

Ceremonia de învestire în funcția de ministru al Afacerilor Externe a lui Teodor Meleșcanu a început la Palatul Cotroceni.

Meleșcanu a depus jurământul pentru a prelua funcția de ministru de Externe, după ce Titus Corlățean a demisionat în cursul zilei de astăzi din funcție.

La ceremonie au participat și premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu, cel din urmă lăsându-se așteptat la eveniment.

Iată declarațiile președintelui dinaintea depunerii jurământului lui Meleșcanu.

„Înainte de a depune jurământul vreau să observ că demisia lui Corlățean a venit prea târziu, trebuia să demisioneze în noaptea de 2 noiembrie.

Să știți, domnule Meșecanu, că nici pe dvs nu v-as fi numit având în vddere întâmplările din ultimul an de la SIE dar o fac datorită urgenței și mai ales am rămas cu o declarație a dvs în minte că dacă ați fi fost ministru de externe nu s-ar fi întâmplat ce s-a îmtâmplat cu votul din diaspora. Având încredere în ceea ce ați spus, vă invit să depuneți jurământul”, a spus Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a plecat imediat ce Meleșcanu a terminat de rostit jurământul, fără să îi salute pe cei prezenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *