Skip to content
Politică

Meleșcanu, după vizita în diaspora: „Sunt extrem de mulțumit”

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a revenit de la Paris în România, unde a votat la o şcoală din Bucureşti. El a declarat că este „extraordinar de mulţumit, în condiţiile legii”, de cum se votează în străinătate, dat fiind că la secţiile extrem de aglomerate au votat de 3,5 până la 5 ori mai mulţi oameni ca în turul întâi. El nu a putut să răspundă ce se întâmplă cu miile de români care nu vor apuca să voteze.

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu s-a declarat „extrem de mulţumit” de modul de desfăşurare a votului din străinătate, explicând că, faţă de turul întâi, acum au votat de 3,5 până la 5 ori mai mulţi români.

„Se fac toate eforturile ca toată lumea să poată vota. Nu este nimeni vinovat. Îmi asum răspunderea pentru faptul că s-a mărit numărul celor care au votat de 3,5 ori”, a răspuns Meleşcanu, întrebat de reporteri cine este de vină pentru haosul creat în diaspora şi dacă îşi va asuma răspunderea, aşa cum a cerut premierul Victor Ponta, care a spus că dacă va exista un singur român în diaspora care nu apucă să voteze, echipa de la MAE răspunde cu funcţiile.

„De data aceasta, în turul doi, la ora 13.00 la toate secţiile de votare cu probleme s-a votat de 3,5 ori până la 5 ori mai mult decât în turul întâi, ceea ce înseamnă că măsurile pe care le-am luat au dat rezultate”, a declarat Meleşcanu.

El a spus că secţiile cele mai aglomerate sunt la Munchen, Torino, Roma, Londra, Paris şi că până la ora 13.00, au votat 25.000 de oameni în Spania, 30.000 în Italia, 15.000 în Moldova, 5.800 în Marea Britanie, 5.600 în Franţa, 5.300 în Germania şi 4.200 în Belgia, aceste cifre fiind de 3,5-5 ori mai mari cu cele de la aceeaşi oră, de pe 2 noiembrie.

Legat de faptul că a preferat să vină în România să voteze, în loc să voteze la coadă la Paris, Meleşcanu a spus că a procedat astfel din decenţă, dând contraexemple pe Elena Udrea care s-a dus la Paris şi pe Monica Macovei care s-a dus la Londra, care s-au dus în străinătate să voteze, când puteau vota acasă.

„Am considerat că este indecent ca eu din România să iau locul unui român care votează în străinătate. Am văzut multă lume care a plecat în excursii şi s-a dus să voteze. Este de bun simţ când poţi să votezi acasă, în România, să o faci în România”, a spus Teodor Meleşcanu.

Legat de îndemnul său adresat românilor de la coada de vot din Paris, de a merge să voteze la NAncy, oraş aflat la 250 km de Paris, Meleşcanu a avut şi de data aceasta o explicaţie, dând de înţeles că distanţa ar fi de fapt mai mică: „Nu i-am invitat să plece. Românii nu trăiesc în centrul Parisului, trăiesc în suburbii”.

1 comentariu la “Meleșcanu, după vizita în diaspora: „Sunt extrem de mulțumit”

  1. Trebuie sa ai bun simt, sa stai la tine acasa, pentru a vota si a nu umbla hai-hui prin Europa. Dar in loc de bun simt, damele au bani….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *