Meleșcanu explică de ce a intrat în cursa pentru Cotroceni

Se pare că fieful lui Iohannis a reprezentat un punct de atracție pentru candidații la prezidențiale. Astfel, în acest weekend, la Sibiu, îi regăsim pe Călin Popescu Tăriceanu, pe Victor Ponta, dar și pe Teodor Meleșcanu.

În acest context, de vizită la Sibiu, fostul șef al SIE, proaspăt intrat în cursa pentru Cotroceni, în cadrul unei declarații de presă a transmis că a intrat în campania electorală mai târziu pentru că și-a dat seama că niciunul din ceilalți candidați „nu are nici profilul, nici competența necesară” pentru a exercita funcția de președinte al României.

Totodată, Teodor Meleșcanu a afirmat că este singurul candidat care are un profil ce se potrivește celui de președinte.

„Șansele mele sunt date de ceea ce reprezint din punct de vedere al profilului unui candidat pentru Președinția României. Sunt singurul și absolut singurul dintre toți candidații care are experiență îndelungată în activitatea statală. Sunt singurul care am un profil care se potrivește celui de președinte. Președintele are atribuții în materie de apărare, ordine publică și securitate: am fost ministru al Apărării, am fost și director al SIE. Politica externă, o altă responsabilitate extrem de importantă a președintelui. Nu vreau să mă laud, dar am fost un bun ministru de Externe și am o experiență care și astăzi îmi este extrem de utilă. Și, în fine, tot ceea ce ține de legalitate și funcționarea Justiției, pe lângă faptul că sunt jurist, am fost și ministru al Justiției interimar, sigur, dar am toate cunoștințele necesare pentru a-mi duce la capăt activitatea cu maxim de competențe. Vă asigur că sunt și un bun român”, a declarat Teodor Meleșcanu, la Sibiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: