Skip to content
Politică

Meleșcanu explică în premieră legăturile cu Horea Uioreanu

Fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, a vorbit într-un interviu acordat celor de la România Liberă despre legătura sa cu fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, aflat în prezent în arest pentru mai multe fapte de corupție. De curând, în presă din Cluj, au apărut interceptări din dosarul lui Uioreanu, care ne prezentau o discuție telefonică între fostul vicepreședinte al PNL și Teodor Meleșcanu.

În dosarul în care Uioreanu este arestat, acesta este acuzat de instigare la săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată.

Citește și: BOMBĂ: Cine este prezidențiabilul amintit într-un mega-dosar de corupție/ INTERCEPTĂRI

Iata discuția publicată de clujust.ro, în care Teodor Meleșcanu este menționat de către Horea Uioreanu.

Pop Răzvan-Marius: De la…? HOREA! De la asta, de la fata lu’ MIHNEA n-o mai venit nimica? De la SCÂNDU? (porecla Ancăi Albu – n.red.)
Uioreanu Horea-Dorin: Nu…N-am ajuns la Bucureşti să mă întâlnesc cu omul ăla..(neinteligibil)..am vorbit la telefon cu el.
P.R.M: Cu? Cu cine? Cu GELU?
U.H.D: Nuu! Cu MELESCANU.

cop

Întrebat de reporter care este legătura sa cu liberalul Horea Uioreanu, Meleșcanu a răspuns direct ”am fost colegi de partid”.

La întrebarea reporterului adresată lui Meleșcanu legată de un potențial ajutor oferit unei apropiate a lui Uioreanu privind transferul de la SRI la SIE, prezidențiabilul a răspuns următoarele: ”Am vorbit doar cu el la telefon și i-am spus că atunci când trece prin București ne putem întâlni. Eu am menținut relații bune cu toți foștii mei colegi.”

Meleșcanu a mai adăugat că nu avea în niciun fel cunoștință de problemele cu justiția avute de fostul șef al CJ Cluj.

”Habar nu aveam că este într-o anchetă penală sau că cineva înregistrează persoanele cu care discută, nici vorbă. Eu nu puteam angaja pe nimeni la SIE. Există niște proceduri, iar aceste proceduri se respectă indiferent dacă directorul recomandă pe cineva. N-am discutat cu dl Uioreanu nici problemele lui legate de justiție, nici chestiunea protejatei sale”, a explicat Meleșcanu pentru România Liberă.

5 comentarii la “Meleșcanu explică în premieră legăturile cu Horea Uioreanu

  1. SEFUL SIE HABAR NU ARE CAND CINEVA ESTE IN ANCHETA PENALA ??!! CAT DE PROSTI NE CREDE SI SECURISTUL ASTA CU STATE DE PLATA LA KGB ?!?

  2. Nici nu ma intereseaza daca a fost sau nu securist sau are vreo legatura cu KGB-ul sau cu altii. Dar ma intereseaza cum a reusit el sa adune 400,000 de semnaturi fara sa stie nimeni, ce amestec are cu Uioreanu si de ce tocmai lui i-a cerut Basescu lista cu ofiteri acoperiti. El spune ca Basescu i-a cerut-o dar el nu i-a dat-o, Basescu spune ca stie ca unul din candidati e ofiter acoperit. Care o fi misterul ???

  3. toate aceste minciuni sunt spuse pentru a-l denigra pe domnul Melescanu. domnia sa reprezinta un pericol pentru restul candidatilor de aceea se incearca afundarea lui, dar dansul este prea diplomat si sigur pe dansul ca sa plece urechea la aceste mizerii!! dansul a recunoscut ca a fost ajutat in strangerea semnaturilor, deci care este problema? succes domnue profesor, tinerii si oamenii deschisi la minte va sustin din tot sufletul!!

  4. nu este vorba de niciun mister!!exista oameni care si.l doresc pe domnul Meleascanu la presedintie,de la ei provin semnaturile!! basescu putea sa faca referire la oricine,sa nu uitam de doamna Macovei sau de domnul Ponta care este un tradator,un hot notoriu!! sa nu facem afirmatii la adresa domnului Melescanu fara dovezi concrete,doar pentru faptul ca vreti sa gasiti un vinovat!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *