Skip to content
Politică

Meleșcanu face noi DEZVĂLUIRI privind ofițerii acoperiți

Fostul șef al SIE, Theodor Meleșcanu, a declarat, marți seară, că informațiile referitoare la identitatea ofițerilor acoperiți cerute de președintele Traian Băsescu nu pot fi dezvăluite, potrivit legii, menționând că nu știe nimic despre cazul lui Victor Ponta.

„Nu știu nici măcar dacă domnul Ponta a fost sau nu a fost. Mă depășește această chestiune. Șeful SIE de atunci știe dacă Ponta a fost sau nu. Nu cunosc nici ofițerul de legătură”, a spus Meleșcanu la B1TV.

Întrebat câte persoane au fost numite ofițeri sub acoperire în timpul mandatului său, fostul șef SIE a precizat că este vorba de trei persoane.

„Da, SIE a făcut trei. Pe noi nu ne interesează persoane cunoscute în România, ci persoane care au activități în străinătate și ne pot fi utili cu informații externe despre stări de lucru care ar putea afecta România (…) Trebuie să fie un om care are deja o carieră în spate și dorește să-și servească țara mai mult. Este recrutat la cererea lui, este testat, după care devine ofițer acoperit dacă trece toate aceste teste. Există un ordin de numire pe care îl semnează directorul SIE și care implică ca cel care a acceptat să fie ofițer să respecte toate regulile și ordinele scrise care reglementează activitățile. Totul este reglementat pe bază scrisă, nimeni nu ia decizii singur”, a afirmat fostul șef al SIE.

„Informația potrivit căreia Ponta a fost ofițer acoperit nu avea cum să iasă decât dacă cineva care a avut acces a deconspirat aceste informații acționând în rigorile legii”, a mai spus Meleșcanu.

„Este foarte important ca în timpul unei campanii să nu ajungă SIE subiectul unei dezbateri, așa cum s-a întâmplat seara trecută”, a adăugat acesta, referindu-se la parcursul elaborării HG 223/2013.

4 comentarii la “Meleșcanu face noi DEZVĂLUIRI privind ofițerii acoperiți

 1. Articolul10
  (2) Sursele de informare, metodele si mijloacele de munca nu pot fi dezvaluite fata de nimeni si in nici o imprejurare. asta ar fi trebuit sa stie si Basescu!! nu a facut decat sa demonstreze ca domnul Melescanu nu a facut nimic altceva decat sa respecte legea nu ca domnia sa,care se foloseste de asemenea calomni ca sa.i faca doamnei Udrea campanie electorala ilegala

 2. De ce ii trebuia lista cu ofiterii acoperiti ai SIE. Ei lucreaza pentru siguarnta Romaniei.
  Cui vrea sa vanda basescu lista?
  Americanilor sau rusilor?
  Daca isi negociaza libertatea dupa 22 dec. am putea deduce ca lista ajungea la americani.
  Basescu poate fi arestat pemtru inalta tradare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *