Skip to content
Politică

Meleșcanu îi răspunde lui Băsescu și identifică aspectul unde șeful statului ar fi încălcat legea

După ce președintele Traian Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit și că fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, ar fi fost complice, Meleșcanu reacționează.

”Președintele Traian Băsescu este singurul președinte al României de după 1989 care a cerut listele cu ofițeri acoperiți. În legătură cu acea Hotărâre de Guvern, angajații serviciilor de informații nu au drept la inițiativă legislativă. În momentul în care mi s-au cerut informații eu mă aflam sub incidența unor norme legale. Răspunsul pe care l-am transmis președintelui nu a fost al meu, ci al instituției”, a declarat Meleșcanu.

”Singura chestiune care ridică problemă este aceea că domnul Băsescu a precizat că are copii după anumite acte ale SIE, ceea ce este contrar legii. O să vedem atunci dacă va fi vorba de vreo sancțiune. Cred că Serviciul (n.r.: referindu-se la SIE) ar trebui să ceară niște explicații”, a mai adăugat Meleșcanu.

11 comentarii la “Meleșcanu îi răspunde lui Băsescu și identifică aspectul unde șeful statului ar fi încălcat legea

  1. CAPITOLUL III

    Funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe

    Art. 10. (2) Sursele de informare, metodele şi mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite faţă de nimeni şi în nici o împrejurare.

  2. bineinteles, domnul Basescu a cerut acele liste de frica cu cine lucreaza, sa nu-l infunde pe el! iar acum iese la atac cu niste acuzatii murdare pentru sustierea doamnei Udrea si-l taraste pe domnul Melescanu in noroi!! suntem alautir de dumneavoastra domnule Melescanu!

  3. La cate ilegalitati facea Domnul Basescu era normal sa vrea informatii nu cumva sa.l prinda si pe el!!! da dovada de o mitocanie si nerusinare exagerata!!Domnule Melescanu sa.i faceti o lista si cu legile sa le invete si dumnealui daca atata timp cat a fost presedinte nu a fost in stare!! Acest domn Basescu nu cred ca realizeaza ca a incalcat constitutia!!

  4. Seamana, seamana, treaba-i ca spun bine! Pe tovarasu presedinte il vad in stare sa ceara nu numai liste cu „acoperiti” care musai, nu pot fi idioti care plang online si in direct la televiziuni, de parc-ar fi basescu pe urmarul lui Stolojan!

  5. Cum ar fi ca presedintele SUA sa publice din actele PENTAGONULUI….ar mai fi pe pozitia de presedinte? Nu pricep chiar de ce nu se iau masuri , nu imi e clar cine cu cine.

  6. Vreau o tara ca afara .Cu Basescu la Jilava se poate ? Nu cred, daca nu se ajunge la Parchet, CSM,la cine ar trebui vai si amar 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *