Skip to content
Politică

Meleșcanu insistă pentru ca postul de ambasador al României în Israel să fie ocupat mai repede

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat pe 22 martie că premierul Viorica Dăncilă a aprobat o propunere de candidatură pentru postul de ambasador al României în Israel. Acest post nu a fost încă ocupat, reprezentând un posibil conflict între Guvern și Administrația Prezidențială privind această decizie.

În aceste condiții Ministrul de Externe insistă că o propunere trebuie făcută de el, având în vedere lipsa unui răspuns din partea președintelui României, Klaus Iohannis, legat de propunerea deja făcută.

Meleșcanu, întrebat ce urmează să se întâmple cu acest post, insistă că o decizie trebuie luată săptămâna aceasta.

„Eu îmi doresc foarte mult ca în cursul acestei săptămâni (să fie numit ambasadorul României în Israel – n.r.), în condițiile în care din martie anul acesta nu s-a transmis o propunere de ambasador. Având în vedere că a trecut foarte mult timp, va trebui să examinăm și posibilitatea să venim cu o altă candidatură”, a afirmat Meleșcanu la Palatul Parlamentului.

El a menționat că nu a venit niciun semnal de la Palatul Cotroceni pe acest subiect și că nu a vorbit nici cu şeful statului, nici cu alt reprezentant al Administraţiei Prezidenţiale despre acest lucru, informează Agerpres.

„E decizia, până la urmă, a instituţiei prezidenţiale, dar gândul meu, la ora actuală, este că, având în vedere că a trecut o perioadă foarte mare de timp şi ţinând seamă de importanţa relaţiilor dintre România şi Israel, am putea să examinăm şi posibilitatea de a veni cu o altă candidatură”, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *