Skip to content
Politică

Meleșcanu l-a supărat pe Dragnea. Cum îi atrage atenția liderul PSD

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, este sub lupa liderului Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, care-i cere un raport detaliat privind activitatea ministerului.

Mai precis, Dragnea a susținut, în fața jurnaliștilor, că atât el, cât și premierul Viorica Dăncilă, așteaptă un raport detaliat privind activitatea diplomaților, pentru a analiza efectele benefice aduse statului de către relațiile cu alte țări, conform B1.ro.

„Eu aştept să primim de la Ministerul de Externe o analiză din care să înţelegem şi noi în coaliţie şi primul-ministrul ce avantaje a adus statului român fiecare şef de instituţie diplomatică şi fiecare ataşat comercial. O politică externă care nu poate fi măsurată prin efectele benefice pe care le aduce statului român sau o dimensiune economică pe care trebuie să o abordăm cu foarte mare atenţie şi determinare nu este o politică externă eficientă”, a punctat liderul PSD.

Mai mult decât atât, Liviu Dragnea a subliniat faptul că l-a atenționat pe șeful diplomației române că nu este în regulă ca România să fie de peste un an fără ambasador în Israel.

De asemenea, şi eu şi primul-ministru aşteptăm de la Ministerul de Externe propunerea de ambasador pentru Israel. Este mai mult de un an de zile de când România nu are ambasador şi nu este în regulă absolut de loc”, a afirmat social-democratul la finalul unei şedinţe informale a conducerii PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *