Skip to content
Politică

Meleșcanu, noi precizări legate de mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim

cotiidanul.ro

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, vine cu noi precizări legate de mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Astfel, acesta a anunțat, marți, că analiza care prezintă avantajele și dezavantajele acestei mutări va fi trimisă în această săptămână către Președinție, Guvern și Parlament.

„Este practic încheiată pe toate materialele pe care le-am avut. Mai sunt câteva instituții care nu au trimis puncte de vedere. Va trebui sa o prezentăm Guvernului, președintelui și Parlamentului săptâmâna aceasta. Decizia va fi luată de decidenții politici pe baza analizei. Vom finaliza săptămâna aceasta analiza și o vom trimite în această săptămână”, a declarat, marți, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, potrivit Hotnews.ro

Întrebat ce concluzii prezintă analiza realizată de MAE, Meleșcanu a spus că „nu există concluzii există avantaje și dezavantaje care vor trebuie să fie cântărite când se va lua decizia”.

Acesta a adăugat, referitor la posibile riscuri de securitate, că acestea „există” și că este „unul din elemente care trebuie avut în vedere”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *