Skip to content
Politică

Meleşcanu: Nu e niciun boicot. Dacă nu ai majoritate în Parlament, cum poţi să treci un guvern?

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, susţine că nu a vrut să conducă şedinţa de învestire a Guvernului pentru că nu a dorit să lase impresia că ar putea să creeze probleme prin modul în care conduce şedinţa, el afirmând că nu este vorba de boicot.

Preocuparea noastră a fost ca procedurile privind învestirea unui nou Guvern să fie strict conduse după prevederile regulamentului şi ca atare am propus ca la nivelul conducerii şedinţei să fie din partea celor care au propus guvernul şi din punctul nostru de vedere vom participa la numărarea voturilor„, a afirmat preşedintele Senatului, luni, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Meleşcanu critică faptul că PNL nu a schimbat miniştrii propuşi care nu au trecut de votul comisiilor parlamentare.

Al doilea argument este: nici domnul Ciolacu, nici eu nu am vrut să lăsăm impresia că prin conducerea şedinţei, folosind reguli de procedură, să creăm probleme de un fel sau altul. În ceea ce priveşte referirea la faptul că un boicot, nu e niciun boicot. Dacă nu ai majoritate în Parlament, cum poţi să treci un guvern? Deci e un lucru foarte simplu”, a spus Meleşcanu, citat de news.ro.

Din toate evaluările pe care le-am făcut există şi cvorum şi o să vedem care va fi rezultatul votului de la cvorum. Deci nu e niciun fel de problemă care să blocheze procedura”, a mai spus Teodor Meleşcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *