Skip to content
Politică

Meleșcanu, postare ștearsă de pe Facebook privind mutarea ambasadei României

Calea Europeana

O postare în care ministrul de Externe Teodor Meleşcanu preciza că nu s-a luat o decizie privind mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim şi că se face o analiză a fost ştearsă joi seară de pe contul de Facebook a ministrului, informează News.ro.

Precizez ca nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim. 
Ministerul Afacerilor Externe lucrează la o analiză care va conţine argumente pro şi contra pe această temă şi o va prezenta decidenţilor politici (Parlament, Preşedinte si Guvern)„, a scris Meleşcanu pe Facebook.

Ulterior, postarea a fost ştearsă.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat dumincă, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice mutarea ambasadei României în Israel la Ierusalim.

Sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Viorica Dăncilă în aplauzele sălii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *