Skip to content
Politică

Meleșcanu relatează discuțiile cu Băsescu

Teodor Meleșcanu a povestit discuțiile cu președintele Traian Băsescu, afirmâd că a vorbit cu acesta despre intenția sa de a candida.

Răspunsul lui Băsescu a fost unul clar: „Nu le poți face pe amândouă”, a relatat Meleșcanu.

Fostul șef al SIE a vorbit și despre avantajul pe care i-l oferă faptul că este fost șef de serviciu, explicând că la Serviciul de Informații Externe nu există informații externe, și că toți contracandidații săi au acces la aceste informații.

„Lumea nu înțelege că la SIE nu există informații externe. Mi-a fost extrem de util și la următoarea actuală știu mai multe decât când am fost ministru de externe. Concurenții mei pot să se uite pe sursele deschise, nu vor fi foarte departe de mine, probabil vor avea mai multe informații decât mine, numai că unele vor fi false sau neverificate. 

În ceea ce privește serviciul, asta e o diferență între serviciu și analiză surse deschise. La SIE nu se dau informații decât dacă e sursa verificată”, a explicată.

Teodor Meleșcanu a relatat și discuțiile pe care le-a avut cu președintele Traian Băsescu despre candidatura sa la Președinție.

„Am avut mai multe discuții cu președintele în care i-am spus despre decizia mea. Nu a fost un entuziasm debordant . Întodeauna mi-a spus foarte clar că cele două nu se împacă. ori, ori. Mi-a spus foarte clar și la ultimele discuții că nu se paote face și una și cealaltă: ori pleci și faci politică, ori rămâi și îți vezi de meserie, ceea ce am și făcut și l-am informat oficial de demisia mea”, a spus Meleșcanu. Legea nu-mi permite să fac politică din postura de șef al SIE”, a explicat Meleșcanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *