Skip to content
Politică

Meleșcanu, replică pentru Dragnea după ce acesta i-a cerut să fie „mai vioi”: Să gândim serios

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, i-a răspuns preșdintelui PSD, Liviu Dragnea, care declarase că îl respectă foarte mult, dar că trebuie să fie „mai vioi”.

Teodor Meleșcanu a ținut să precizeze că a fi vioi înseamnă de multe ori a te repezi foarte tare și a sări de la una la alta, or lucrul cel mai important este continuitatea și stabilitatea în politica externă.

Da, eu sunt absolut de acord. Am o mare deficiență: sunt ardelean, mă gândesc de șapte ori înainte de a tăia un lucru. Și evident că pentru profesia pe care o am și pentru funcția pe care o am, cred că lucrul cel mai important este continuitate și stabilitate în politica externă. Asta îți dă credibilitate. Nu poți sări de la una la alta și mișca foarte repede.

 A fi vioi înseamnă, de multe ori, a te repezi foarte tare înainte într-un domeniu sau altul și, după părerea mea, în materie de politică externă trebuie să fim foarte serioși, să gândim serios, să fim predictibili și să ne respectăm angajamentele pe care ni le-am asumat”, a declarat Teodor Meleșcanu pentru Digi24.ro

Meleșcanu a mai afirmat că până pe 15 ianuarie va primi rapoarte de la toate misiunile diplomatice cu activitatea ambasadorilor și va întocmi un raport pe care îl va prezenta premierului Viorica Dăncilă. Întrebat dacă va primi și Liviu Dragnea acest raport, ministrul a răspuns: ”Sigur, dar eu pot oricând, noi avem o relație personală foarte bună și sunt oricând gata să discut orice probleme care privesc domeniul pe care îl administrez în prezent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *